Hvordan skal jeg tage min epilepsimedicin?

medicinsk behandling af epilepsi

Generelt skyldes hvert tiende anfald, at personen ikke har taget sin medicin. Derfor er det vigtigt, at gøre noget for at huske sin medicin.

image

Du skal tage epilepsimedicin hver dag. Afhængig af den medicin du får, skal den tages 1, 2 eller 3 gange om dagen. Medicinen skal forhindre, at der kommer anfald, derfor er det vigtigt at tage den, også selv om du ikke har anfald mere. Hvis medicin ikke tages regelmæssigt, kan svingningerne i blodets medicinindhold være årsag til anfald.

Hvordan kan jeg huske min medicin?

Det er en fordel at bruge doseringsæske. Alle ved, at det kan være svært at huske at tage medicin hver dag, og måske flere gange dagligt. Når du bruger doseringsæske, kan du altid se, om du har husket medicinen.

App til at huske medicin

Apotekerne har udviklet appen “Medicinhusker”. Det er en gratis app til mennesker, der har brug for hjælp til at holde styr på medicinen og kan også være en hjælp, når man skal tale med sin læge. Appen, kan også bruges af pårørende, som gerne vil hjælpe familiemedlemmer med deres medicin.

Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt at tage min medicin?

Hvis du har glemt at tage din medicin til sædvanlig tid, så skal du tage den glemte dosis, så snart du opdager det. Det kan give bivirkninger, disse er dog forbigående. I tvivlstilfælde eller ved spørgsmål skal du kontakte din læge eller sygeplejerske, der hvor du går til kontrol.

Hvad gør jeg med min medicin, hvis jeg kaster op?

Hvis der er synlige tabletrester i opkastet, eller du har taget medicinen inden for en halv time, før du har kastet op, skal du tage en ny dosis medicin. Ved gentagne opkastninger kontaktes egen læge.

Hvad gør jeg med min medicin, hvis jeg har diarre?

Ved diarre, som varer få dage, er der ingen grund til at tage ekstra medicin, da medicinen vil nå at blive optaget i mave-/tarmkanalen. Hvis diarreen fortsætter, er det nødvendigt sammen med lægen at tage stilling til den fortsatte medicinske behandling.

Hvordan giver jeg mit barn medicinen?

Apotekets hjemmeside kan du læse en masse nyttige oplysninger om at give medicin til børn

Registrering af anfald

For at lægen præcist kan følge, hvordan din medicin virker, og om der er brug for at ændre på medicinen, er det vigtigt du registrere dine anfald. Helst lige efter anfaldet, så det ikke bliver glemt. Anfaldskalenderen skal medbringes ved den ambulante kontrol hos epilepsilægen.