Jeres erfaringer med Topiramat (Topimax) – får man dårlig hukommelse?

Jeg vil rigtig gerne høre om andres erfaringer med Topiramat (Topimax), og hvilke bivirkninger, I har oplevet, da jeg måske skal skifte til det præparat. Særligt er jeg betænkelig ved bivirkninger som hukommelsesproblemer, svært ved at finde ord osv., og bivirkningen ’træthed’. Hvad går jeg i møde med Topimax? Jeg har læst mig frem til, at det kan give problemer med hukommelsen, svært ved at finde ord osv. – altså den slags bivirkning, der påvirker det kognitive - og jeg kan se, den bivirkning står beskrevet som ’almindelig’ – og det er jo et vidt begreb. Er der nogen, der har oplevet, at de ikke har kognitive problemer med Topiramat? Og så er der bivirkningen med træthed – oplever mange, at Topimax gør jer meget trætte, eller er det til at overkomme, når en travl hverdag skal fungere? På forhånd tusind tak for hjælpen.
 • 11.08.2017
  Svar fra: S. Nielsen

  Jeg vil rigtig gerne høre om andres erfaringer med Topiramat (Topimax), og hvilke bivirkninger, I har oplevet, da jeg måske skal skifte til det præparat.
  Særligt er jeg betænkelig ved bivirkninger som hukommelsesproblemer, svært ved at finde ord osv., og bivirkningen ’træthed’.

  Hvad går jeg i møde med Topimax?
  Jeg har læst mig frem til, at det kan give problemer med hukommelsen, svært ved at finde ord osv. – altså den slags bivirkning, der påvirker det kognitive – og jeg kan se, den bivirkning står beskrevet som ’almindelig’ – og det er jo et vidt begreb.
  Er der nogen, der har oplevet, at de ikke har kognitive problemer med Topiramat?

  Og så er der bivirkningen med træthed – oplever mange, at Topimax gør jer meget trætte, eller er det til at overkomme, når en travl hverdag skal fungere?

  På forhånd tusind tak for hjælpen.

 • 25.08.2017
  Svar fra: Lene

  Ja jeg er på Tobimax og kender til problemet så det er en bivirkning lene

 • 12.10.2017
  Svar fra: Heidi

  Hej
  Jeg kender til bivirkningerne. Jeg har fået originalpræparatet Topimax de sidste 8-10 år.(husker ikke helt eksakt) Jeg oplever en udtalt træthed, men det skal tilføjes at jeg får andre præparater også. Det er dog min holdning, at der endnu ikke findes noget præparat mod epilepsi, der ikke har træthed som bivirkning!
  Ligeledes er ordmobiliseringsproblemet er stor udfordring! Men den kan håndteres. Jeg lagde kortene på bordet ift. kollegaer og familie, da jeg oplevede at kunne sidde længe og lede desperat efter et ord. Til tider kunne mine sætningsopbygninger lyder meget “primitive”! Men så må det være en del af hjernegymnastikken! 🙂

 • 11.01.2018
  Svar fra: Camilla

  Jeg har fået torpinax i 6 år nu. Men der er mange bivirkninger. Talen bliver sløret og det bliver sværer og sværer at finde ord. Jeg husker ikke godt længere og bytter ofte om på navne. Jeg skal tit lede længe efter det jeg vil sige, og er ofte meget meget træt. Men medicinen holder mig symptom fri og derfor tænker jeg det er et valg mellem pest eller cholora… medicinen gør mig i stand til at passe mit arbejde, det kunne jeg ikke før, men jeg ved ikke hvor længe jeg kan huske navne og begivenheder…

 • 12.02.2018
  Svar fra: Marianne

  Meg far ogsa tre slags medicin. Topimax, lamotrigin og fycompa. Jo jeg har ogsa hukommelsesproblemer, kan ikke huske begivenheder, fodselsdage og den slags. Jeg har svart ved at genkende folk efter Lang tid, nar jeg moder dem. Jeg er langsom till at udfore opgaver og lare nyt. Maske ogsa pga alder. min vagt er stabil. Men jeg har mister en del har i siderne lidt efter lidt

 • 12.02.2018
  Svar fra: Marianne

  Jeg

Skriv et svar til indlægget

*

*

Deltag i debatten
Hvis du ønsker at deltage i debatten kan du klikke dig ind under en af indlæggene ude til venstre og skrive dit eget svar eller du kan vælge at oprette en nyt indlæg nedenfor.
Opret ny indlæg
Hvis du ønsker at oprette en nyt indlæg som andre kan deltage i skal du klikke på nedenstående knap.
Tilbage til forum forsiden

Seneste emner