Kan naturen gøre noget for epilepsi

Da jeg var i militæret i 2011 havde jeg mit første møde med en der havde epilepsi. Vi havde været der i over en måned og skulle stå på rækker og afvente befaling. Pludselig er der en ved siden af mig der falder sammen og begynder at krampe med fråde om munden. Jeg handlede instinktivt og lagde en hånd under hans hoved, så han ikke gjorde skade på sig selv, men anfaldet skulle bare have lov at virke. Efterfølgende var han selvfølgelig meget rystet og han kom ind og blev undersøgt - Han kom ikke tilbage fordi det kunne han ikke holde til. Det er vidst noget med den stress der er har udløst det. Men så tænker jeg bare - For mit eget vedkommende - Jeg har ikke Epilepsi, men jeg slapper af når jeg er ude i naturen. Kan naturen være med til at mindske antallet af anfald? Jeg har en hjemmeside hvor jeg forhandler udstyr til naturoplevelser, f.eks. Insektglas, foldere, fiskenet og meget andet. Jeg vil gerne have flere børn ud i naturen - Men hvis naturen kan gøre noget for folk med epilepsi og jeg på den måde kan være med til at hjælpe nogen der har en udfordring så gør jeg gerne det. Så hvis i har nogle indspark til noget i naturen i ved der virker, så hører jeg meget gerne fra jer. Jeg har selv prøvet noget der hedder "Udesidning", hvor man kommer i kontakt med sig selv og naturen. Man bliver ført ud et sted i naturen og får bare at vide at man skal sidde der og nyde den til man bliver hentet. Det virker på mange måder som en god måde at få kontrol over de ting der stresser i hverdagen - En slags meditation - Hvor man bare kan lade tankerne flyve. Jeg tænker at det måske kunne have en gavnlig effekt på folk med epilepsi at komme lidt ud i vores skønne natur, fange nogle insekter med en insektsuger, kigge på dem med et insektglas og bare sidde og nyde naturen og sanse den. Naturen har en helende effekt - Også på sygdomme man har med sig hele livet. Kom gerne med jeres indspark hvis i har nogle gode ideer til naturoplevelser man kan lave for folk med epilepsi.
  • 8.12.2018
    Svar fra: Mark

    Da jeg var i militæret i 2011 havde jeg mit første møde med en der havde epilepsi. Vi havde været der i over en måned og skulle stå på rækker og afvente befaling. Pludselig er der en ved siden af mig der falder sammen og begynder at krampe med fråde om munden. Jeg handlede instinktivt og lagde en hånd under hans hoved, så han ikke gjorde skade på sig selv, men anfaldet skulle bare have lov at virke. Efterfølgende var han selvfølgelig meget rystet og han kom ind og blev undersøgt – Han kom ikke tilbage fordi det kunne han ikke holde til. Det er vidst noget med den stress der er har udløst det. Men så tænker jeg bare – For mit eget vedkommende – Jeg har ikke Epilepsi, men jeg slapper af når jeg er ude i naturen. Kan naturen være med til at mindske antallet af anfald? Jeg har en hjemmeside hvor jeg forhandler udstyr til naturoplevelser, f.eks. Insektglas, foldere, fiskenet og meget andet. Jeg vil gerne have flere børn ud i naturen – Men hvis naturen kan gøre noget for folk med epilepsi og jeg på den måde kan være med til at hjælpe nogen der har en udfordring så gør jeg gerne det. Så hvis i har nogle indspark til noget i naturen i ved der virker, så hører jeg meget gerne fra jer. Jeg har selv prøvet noget der hedder “Udesidning”, hvor man kommer i kontakt med sig selv og naturen. Man bliver ført ud et sted i naturen og får bare at vide at man skal sidde der og nyde den til man bliver hentet. Det virker på mange måder som en god måde at få kontrol over de ting der stresser i hverdagen – En slags meditation – Hvor man bare kan lade tankerne flyve. Jeg tænker at det måske kunne have en gavnlig effekt på folk med epilepsi at komme lidt ud i vores skønne natur, fange nogle insekter med en insektsuger, kigge på dem med et insektglas og bare sidde og nyde naturen og sanse den. Naturen har en helende effekt – Også på sygdomme man har med sig hele livet. Kom gerne med jeres indspark hvis i har nogle gode ideer til naturoplevelser man kan lave for folk med epilepsi.

Skriv et svar til indlægget

*

*

Deltag i debatten
Hvis du ønsker at deltage i debatten kan du klikke dig ind under en af indlæggene ude til venstre og skrive dit eget svar eller du kan vælge at oprette en nyt indlæg nedenfor.
Opret ny indlæg
Hvis du ønsker at oprette en nyt indlæg som andre kan deltage i skal du klikke på nedenstående knap.
Tilbage til forum forsiden

Seneste emner