Mor til 18 årig

Hej. Jeg er mor til en dreng på 18 år der for 1 1/2 år siden fik epilepsi .... Det var et kæmpe chok for os alle,vi har ingen i familien der har haft epilepsi før og ingen kendskab til det...! I oktober 2016 påbegyndte min søn tablet behandling... Det har desværre ikke gjort ham anfaldsfri.... Vores søn har fået at vide at det der kan fremprovokere hans anfald er bla for lidt søvn og for meget alkohol... Pyha det er svært at være 18 år og skal tænke overdet når man går i byen... Desværre er jeg blevet angst hver gang han har været i byen,kommer der anfald og kommer han til skade... Det fylder så meget ved mig nu at jeg ikke tør være alene med ham efter han har været i byen.... Er der nogle pårørende eller andre der har nogle gode råd modtages de med kyshånd.... Mvh
 • 14.05.2017
  Svar fra: Anonym

  Hej. Jeg er mor til en dreng på 18 år der for 1 1/2 år siden fik epilepsi …. Det var et kæmpe chok for os alle,vi har ingen i familien der har haft epilepsi før og ingen kendskab til det…! I oktober 2016 påbegyndte min søn tablet behandling… Det har desværre ikke gjort ham anfaldsfri…. Vores søn har fået at vide at det der kan fremprovokere hans anfald er bla for lidt søvn og for meget alkohol… Pyha det er svært at være 18 år og skal tænke overdet når man går i byen…
  Desværre er jeg blevet angst hver gang han har været i byen,kommer der anfald og kommer han til skade… Det fylder så meget ved mig nu at jeg ikke tør være alene med ham efter han har været i byen…. Er der nogle pårørende eller andre der har nogle gode råd modtages de med kyshånd…. Mvh

 • 16.05.2017
  Svar fra: Niels Rosenkrands

  Hn må overholde de gængse regler for epileptikere! Rigeligt med søvn-passe sin medicin-men ellers leve normalt-
  men det er da svært i hans alder at skulle lave sit liv helt om!
  Men det at han har dig som forælder til aat støtte ham er altså godt!
  De bedste hilsener fra en epileptiker de har det godt-men har prøvet meget af de ting du nævner!

 • 20.05.2017
  Svar fra: Tina

  Hejsa kan jeg evt komme i kontak med dig, har en søn på 23 år med lignede problem .. Mvh Den bekymret mor ..

 • 21.05.2017
  Svar fra: Nicole

  Hej.

  Jeg kan sagtens forstå dig! Jeg er ikke selv mor, men har haft epilepsi siden jeg var 16 år (og er i dag 21). Frem til starten af dette år, har jeg ikke taget forholdsreglerne, fordi jeg ikke mente at det kunne være rigtigt at det skulle styre hvor meget jeg skulle gå i byen, hvor længe jeg skulle være oppe osv.
  Da mine anfald nu kommer oftere, og ikke altid er ens, har jeg – som 21-årig – valg at tage i byen en gang hver anden måned (et gennemsnit), og vælge at sige at jeg ikke drikker. Jeg undgår helt alkohol, da jeg finder det nemmere end at sætte en grænse. Hvis man sætter en grænse, medfører det nemt at man “lige kan tage et ekstra shot”, så jeg har valg alkohol ud af mit liv. Jeg tror på at det valg jeg tog med ikke at tage forholdsreglerne dengang, er skyld i at jeg i dag ikke kan studere, og jeg ville da ønske at nogen (ud over lægerne) havde fortalt mig dengang, hvad konsekvensen kunne være!

  Jeg synes du skal tage en grundig snak med ham omkring hvordan du har det, og måske I kan researche (sammen) hvad konsekvenserne kan være for fremtiden!

  Set fra hans side, vil jeg sige at jeg kan forestille mig hvor svært det kan være, men som mor bliver du også nødt til at tænke på at når først du har gjort hvad du kan for ham, ang. samtale, er det vigtigt at han får lidt pusterum i hverdagen, så han ikke føler sig så begrænset og “handicappet” 🙂

 • 10.09.2017
  Svar fra: Janett

  Jeg har en søn på 21 år der selvfølgelig også går i byen og gerne vil være som andre, vi har aftalt at han må drikke 2 genstande og derefter siger han bare, hvis nogle spørg, hvad drikker du? siger han! ROM og cola (det er kun Coca) ingen har mistanke om at det er løgn. Vi kalder det en hvid løgn, så er han fri for, at forklare, og han kan sagtens opføre sig “fjollet” alligevel

 • 4.10.2017
  Svar fra: Jette bundgaard jensen

  Neologisk ambulatorium har vejledt vores 17 årige datter til, at tage dobbeltdosis af hendes medicin, når hun tager i byen.

 • 13.10.2017
  Svar fra: Karina Lind

  Hej Jette Bundgaard Jensen
  Må jeg spørge om din datter får meget medicin i dagligdagen? For min søn har fået at vide at man på ingen måder må ændre i dosen. Er det Filadelfia der har rådet?
  I og med epilepsi har så mange varianter og former, er jeg klar over at behandling ikke er ens for alle, men jeg tænker at medicinering burde være nogenlunde ens?
  Har oprettet et indlæg om hvorvidt der findes en liste over bedste eksperter på området. Håber der kommer nogle gode råd og helst navne på nogen der ved lidt mere end alle andre :0)

 • 18.10.2017
  Svar fra: Mark

  Har selv sygdommen. Det vigtigste er at du accepterer det, fremfor frygter hver dag for ham.

  Gør det og arbejde sammen med hvordan han får det mere under kontrol.

Skriv et svar til indlægget

*

*

Deltag i debatten
Hvis du ønsker at deltage i debatten kan du klikke dig ind under en af indlæggene ude til venstre og skrive dit eget svar eller du kan vælge at oprette en nyt indlæg nedenfor.
Opret ny indlæg
Hvis du ønsker at oprette en nyt indlæg som andre kan deltage i skal du klikke på nedenstående knap.
Tilbage til forum forsiden

Seneste emner