Deltag i undersøgelse om kvinders brug af valproat

25.02.2020

Er du kvinde og i behandling med Delepsine, Depakine Retard, Deprakine, Orfiril eller Valproat opfordres du til at deltage i en stor international spørgeundersøgelse

Epilepsiforeningen har modtaget en forespørgsel fra en forskergruppe på Københavns Universitet om at hjælpe med at finde deltagere til en spørgeundersøgelse om kvinder med epilepsis brug af valproat.

Her er det vi fik tilsendt fra forskerne:

“Viden omkring medicin bliver ikke kun fundet gennem forskning og udvikling, men også efter lægemidlet er markedsført og bliver brugt af en større gruppe af patienter.

Vi er derfor ved at udføre en international spørgeskemaundersøgelse på vegne af det europæiske lægemiddelagentur(EMA) for at undersøge hvordan kvinder på tværs af EU benytter bestemte lægemidler.

Vores undersøgelse vedrører viden om brugen af medicin der indeholder valproat. Disse lægemidler er: Delepsine, Depakine Retard, Deprakine, Orfiril, Valproat “Life Medical”.

Dette er en international undersøgelse, der inkluderer forskningscentre i 8 forskellige EU medlemslande. I Danmark bliver undersøgelsen ledet af Institut for Farmaci på Københavns Universitet.

Ved at deltage bidrager du til øget viden om forbedret rådgivning af patienter omkring brugen af lægemidler indeholdende valproat.

Er du kvinde, og er du i øjeblikket på en sådan behandling, eller har du tidligere indtaget, lægemidler indeholdende valproat? Så håber vi, du vil besvare spørgeskemaet, det tager ca. 10 minutter, og din besvarelse vil være anonym.

Hvis du har nogen spørgsmål er du velkommen til at kontakte videnskabelig assistent, Johanne Mølby Hansen på johanne.moelby.hansen@sund.ku.dk