Derfor efterlyser forskere dine erfaringer med sundhedsteknologi

14.09.2022

Forskere undersøger brugen af teknologi blandt personer med epilepsi. Derfor efterlyser de patienter og pårørende, der har erfaring med en app, et smartur, en epilepsialarm eller andet sundhedsteknologi

 

I de seneste år har der været en stor stigning i tilgængelige både forbrugerorienterede og klinisk certificerede sundhedsteknologier – såkaldte eDevices. Disse teknologier er blevet en integreret del af nationale sundhedsstrategier i de fleste europæiske lande, herunder i Danmark og Tyskland. Dette er også tilfældet inden for epilepsi, hvor eDevices har fundet vej ind i patienternes liv og transformerer både behandlings- og plejepraksis.

Danmark har i mange år været frontløber inden for digitaliseringen af den offentlige sundhedssektor, mens digitaliseringsprocesserne har været langsommere i Tyskland. Dette projekt vil gennem en komparativ etnografisk undersøgelse i Danmark og Tyskland belyse, hvordan certificerede og ikke-certificerede eDevices bliver en del af og transformerer epilepsi (egen-)omsorg i de to lande. I projektperioden vil der blive gennemført observationer og interviews med personer med epilepsi og pårørende, der bruger teknologi til at monitorere aspekter af deres krop og liv med henblik på at håndtere epilepsien.

Det er til den del af det af projektet, at antropolog og ph.d.-studerende Frederike Fahse efterlyser erfaringer fra folk, der bruger du teknologi til at holde øje med deres sundhed. Bruger du for eksempel en app, et smartur, en epilepsialarm eller noget helt andet til at holde øje med din eller din pårørendes epilepsi eller generelle sundhed? Så håber de, at du vil kommentere Epilepsiforeningens opslag på Facebook.

Det er formålet med dette projekt at få indsigt i, hvordan mennesker med epilepsi, deres pårørende og designere af teknologi oplever og interagerer med eDevices i deres daglige omsorgsarbejde, for at kunne informere og forme fremtidig teknologi-assisteret omsorg og pleje.

Kilde

Forskningsenheden Sjællands Universitetshospital