23.01.2019

Foredrag: Mor fortæller om at miste sin søn til epilepsien

To steder i landet kan du møde Gitte Bhutho, der vil have os til at turde tale om døden. Mød hende i Ringsted eller Rødovre, eller overvær nogle af de andre foredrag og fællesspisninger, Epilepsiforeningens kredse har på programmet

 

Hendes søn Mike har en svær epilepsi og har været hasteindlagt med langvarige anfald flere gange, så det er bestem ikke første gang Gitte Bhutho er blevet kaldt ud til hospitalet, men den her dag vil vise sig at være noget særligt.

Hun haster ind på hospitalet, hvor en sygeplejerske følger hende hen til traumeafdelingen og beder hende vente lidt, mens hun lige går ind og tjekker. Da sygeplejersken går ind på stuen, står døren og vipper op og i, og Gitte kan se, at der er samlet en del mennesker rundt om hendes søns seng.

Da hun bliver hentet ind på stuen, går hun hen til sengen og nusser den bevidstløse dreng. Men så kigger hun op og får øjenkontakt med en sygeplejerske, der står på den anden side og er ved at lægge et drop:

”Det er først, da jeg får øjenkontakt med hende, at det går op for mig, hvor alvorligt det er. For jeg kan se på hendes øjne, at det her ikke er sjovt. Det er ligesom at få en hammer i hovedet, og jeg tænker: ’Hold da op! Det her er bare lort!’”

Den dag døde Gitte Bhuthos store dreng. Gitte er en af dem, der synes, at man skal turde tale om døden, for ellers bliver den ikke til at bære:

”Det har været svært for mig, at folk har rykket sig fra mig, efter at vi har mistet Mike. Og det er ikke kun en. Det er mange. Der er også vennepar, vi ikke snakker med mere, fordi de ved ikke hvad de sige til os, selvom jeg har sagt til dem: ’I kan ikke sige noget til mig, som gør mig mere ked af det, end jeg er i forvejen.’”, har hun bl.a. fortalt.

Gør dig klar til et stærkt møde

Ved to foredrag i henholdsvis Ringsted og København kan du møde hende og høre hende fortælle om livet som familie med søn med en svær epilepsi, og hvordan det er, når ens dreng dør på grund af epilepsien.

Gør dig klar til et stærkt møde med en stærk kvinde. Du kan møde hende den 7. februar kl. 18.00 på Danhostel Ringsted , Sct. Bendtsgade 18. Og den 20. februar i Rødovre Frivilligcenter , Slotsherrens Vænge 2A i Rødovre. Efter foredragene afholder de lokale kredse af Epilepsiforeningen – Midtvestsjælland og København – generalforsamlinger

Flere arrangementer

Foredragene med Gitte Bhutho er ikke de eneste foredrag og fællesspisninger, Epilepsiforeningens kredse har på programmet i forbindelse med deres lokale generalforsamlinger.

Generalforsamling i Midtvestjylland

Torsdag den 24. januar kl. 19.30: Epilepsiforeningen Kreds Midtvestjylland afholder generalforsamling. Sted: Aulum Fritidscenter, Markedspladsen 10, 7490 Aulum Danmark. Tilmeld dig online eller send en mail til midtvestjylland@epilepsiforeningen.dk

Middag på restaurant i Nordsjælland

Tirsdag den 5. februar 2019 kl. 18.00: Epilepsiforeningen Kreds Nordsjælland byder på gratis middag på Restaurant China. Fra kl 19.00 er der generalforsamling. Sted: Restaurant China , Københavnsvej 25, 3400 Hillerød Danmark. Tilmeld dig online eller send en mail til nordsjalland@epilepsiforeningen.dk

Generalforsamling på Bornholm

Mandag den. 11. februar kl. 19.00: Epilepsiforeningen Kreds Bornholm afholder generalforsamling. Sted: Åkirkebyhallerne, Segenvej 41 Vestermarie 3720 Aakirkeby Danmark. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Fællesspisning i Nordjylland

Tirsdag den 12. februar 2019 kl. 18.00: Epilepsiforeningen Kreds Nordjylland inviterer til gratis fællesspisning. Fra kl. 19.00 er der generalforsamling. Sted: Vejgård Hallen, Vejgård Torv 3, 9000 Aalborg Danmark. Tilmeld dig online eller send en mail til nordjylland@epilepsiforeningen.dk

Foredrag med stresscoach og mindfulnessinstruktør i Sydjylland

Tirsdag den 12. februar 2019 kl. 19.00: Epilepsiforeningen Kreds Sydjylland inviterer til foredrag med coach og mindfulnessinstruktør Johny Gammelgaard, der fortæller om hjernen og kunsten at kunne bevare balancen.Efter foredraget er der generalforsamling. Læs mere. 

Foredrag om familielivet med epilepsi i Østjylland

Tirsdag den 26. februar 2019 fra kl. 19.00. Epilepsiforeningen Kreds Østjylland inviterer til foredrag hvor et forældrepar fortæller om deres erfaringer med at leve i en familie med epilepsi. Der kommer også to sygeplejersker og fortæller om, hvordan hospitalet kan hjælpe og støtte. Efter foredragene er der generalforsamling. Sted: Huset Trøjborg , Kirkegårdsvej 53 8000 Aarhus C Danmark. Tilmeld dig online eller send en mail til ostjylland@epilepsiforeningen.dk

Fællesspisning i Sydvestjylland

Tirsdag den 26. februar kl. 18.00: Epilepsiforeningen Kreds Sydvestjylland inviterer til fællesspisning. Det er gratis for gratis for medlemmer; ikke medlemmer betaler 50 kr. Efter middagen er der kl. 19.30 generalforsamling. Sted: Fritidshuset, Kirkegade 51 6700 Esbjerg Danmark. Tilmeld dig online eller send en mail til sydvestjylland@epilepsiforeningen.dk

Foredrag om tilskudsregler i Fyn

Onsdag den 27. februar kl. 18.30: Epilepsiforeningen Kreds Fyn inviterer til oplæg fra socialrådgiver Helle Obel, der fortæller om tilskud til børn med epilepsi. Bag efter er der generalforsamling. Sted: Epilepsiforeningen, Store Gråbrødrestræde 10, 1., 5000 Odense C. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Kilde

Epilepsiforeningen

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev