Gratis foredrag for nye med epilepsi og om kognitive udfordringer

Tilmeldingen er nu åben til de næste to temaaftener i Epilepsiforeningen. Oplæggene sætter fokus på kognitive udfordringer og de vigtigste informationer for personer, der er nye med epilepsi.

De to online oplæg er gratis for alle. Det første finder sted den 23. april og det næste den 22. maj. Foto: Epilepsiforeningen og privatfoto

Af: Victor Bebe Ploug Larsen

I løbet af 2025 vil Epilepsiforeningens sygeplejerske Camilla Skødt Bonde afholde en række temaaftener, hvor hun – eller en ekstern oplægsholder – dykker ned i centrale emner, der berører mennesker med epilepsi.

Den næste temaaften finder sted den 23. april og henvender sig primært til personer, der er nye med epilepsi og deres pårørende. Camilla Skødt Bonde vil gennemgå, hvordan epilepsi diagnosticeres, hvilke bivirkninger behandlingen kan medføre, og hvad man ellers bør vide, når man får stillet diagnosen.

Den 22. maj er emnet de kognitive udfordringer, som kan følge med epilepsi. Neuropsykolog Louise Stauning vil i dette oplæg give indsigt i de kognitive vanskeligheder og komme med råd til, hvordan de kan håndteres i hverdagen.

Begge oplæg afholdes online via Teams og er gratis at deltage i. Ikke-medlemmer af Epilepsiforeningen eller Epilepsinetværket for fagpersoner skal dog kontakte foreningens landskontor for tilmelding. Det kan gøres via e-mail på epilepsi@epilepsiforeningen.dk eller telefonisk på 66119091 i foreningens åbningstid.

Læs mere her om de enkelte oplæg.

Ny med epilepsi

Epilepsiforeningens sygeplejerske Camilla Skødt Bonde vil i aftenens onlineoplæg guide igennem, hvordan man undersøger og diagnosticerer epilepsi, hvad man kan forvente, når man selv eller ens barn skal starte på epilepsimedicin, hvilke bivirkninger der kan være og hvorfor man skal huske at tage sin epilepsimedicin. Hun kommer også ind på, hvordan epilepsimedicinen kan påvirke andet medicin og kosttilskud og håndkøbsmedicin man skal være opmærksom på, når man har epilepsi? Camilla vil selvfølgelig også komme med gode råd til hvordan man selv kan være med til at nedsætte risikoen for anfald, og hvad der kan være med til at fremprovokere anfald.

Dato: Onsdag d. 23. april kl. 19.00
Format: Online oplæg via Teams. Oplægget optages, men stoppes når der er spørgsmål.
Tilmelding:  Tilmeld dig her

Kognitive udfordringer

Torsdag d. 22. Maj kl. 19.00

Louise Stauning er neuropsykolog med mange års erfaringen inden for epilepsien. Hun har bl.a. arbejdet på Epilepsihospitalet i Dianalund gennem en længere årrække. I dag er hun selvstændig neuropsykolog. Du kan læse mere om Louise her https://stauningneuropsykologi.com/

Under aftenens oplæg vil Louise komme ind på de kognitive udfordringer, der kan følge med, når man har epilepsi. Hun vil fortælle om, hvordan man bedst lever med dem, hvordan energiforvaltning kan hjælpe i hverdagen. Derudover vil hun komme ind på hvilke former for udredning og hjælp, der er at få.

Dato: Torsdag d. 22. maj kl. 19.00
Format: Online oplæg via Teams. Oplægget optages, men stoppes når der er spørgsmål.
Tilmelding:  Tilmeld dig her 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev