Mød Sanne Salomonsen og mange andre i Hjerneugen

Uge 11 er international hjerneuge. I Danmark står Epilepsiforeningen og seks andre foreninger bag en række aktiviteter

 

“Hjernen i fokus” er det danske bidrag til en international kampagneuge, Brain Awareness Week, som hvert år ligger i uge 11. På dansk hedder den Hjerneugen, og her sætter syv foreninger fokus på hjernen med forskellige aktiviteter.

Tv-lægen, Sanne Salomonsen og Svend Brinkmann fortæller

I Esbjerg bliver alle sejl sat til for at sprede kendskabet til hjernens muligheder, når der mandag den 11. marts 2019 inviteres til et fantastisk program i Musikhuset fra 08.30 – 16.00. Dagens konferencier er TV-læge Peter Qvortrup Geisling, og oplægsholderne tæller bl.a. sangerinden Sanne Salomonsen. Det foregår den 11. marts fra kl. 11.00 i Musikhuset i Esbjerg.

I Helsingør er der en heldags konference med hele fire spændende foredrag på programmet af såvel fagpersoner, som hjerneskaderamte. Derudover er der en spændende konkurrence om en træningscykel fra LEMCO. Det foregår den 12. marts kl. 08-16 i Kulturværftet i Helsingør.

I Holbæk inviterer en række DH–organisationer – bl.a. den lokale afdeling af Epilepsiforeningen – til Hjernedagen den 19. marts. Der bliver budt på et alsidigt program, som sætter fokus på hvordan vi støtter bedst muligt op om mennesker med neurologiske sygdomme. Det foregår den 19. marts kl. 10.00-15.45 i Fjordstjernen i Holbæk.

Er du i nærheden af Kolding har du der mulighed for at møde professor i psykologi og forfatter, Svend Brinkmann der den 14. marts kl. 15.30 gæster Kvarterhuset i Kolding.

Mig og min hjerne-fotoudstillinger

En af de spændende aktiviteter er fotoudstillingen og -konkurrencen “Mig og min hjerne”, hvor 14 udvalgte billeder viser forskellige aspekter af livet med en hjernesygdom. Billederne kan ses i uge 11 i Odense, Aarhus og Høje Taastrup.

Epilepsiforeningen er tovholder på udstillingen i Odense, hvor der som supplement til fotoudstillingen er en udstilling med bøger og film, der har mennesker med neurologiske sygdomme som et centralt omdrejningspunkt.  Udstillingen i Odense har fernisering mandag den 11. marts kl. 13, hvor der bliver serveret snacks og drikkevarer og billed- og bogudstillingen vil blive præsenteret af direktør for Epilepsiforeningen Per Olesen og biblioteksassistent Christina Vogel Ahrenst.

I Aarhus er der fernisering mandag den 11. marts kl. 16.00-17.30 i Auditoriet, VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus N. Her vil der være foredrag om ”Hvad sker der med hjernen, når man rammes af en hjernesygdom?” ved professor Per Borghammer.

I Høje Taastrup kan udstillingen ses fra mandag den 11. marts i Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup. Onsdag den 13. marts kl. 15.00-17.00 er der i Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, være afsløring af vinderbilledet og overrækkelse af præmier. Her vil konkurrencens dommer, fotograf Peter M. Madsen, kommentere udvælgelsen af billederne. Undervejs bydes der på snacks og lidt af drikke.

Gratis postkort og quiz

På Hjernenen i Fokus’ facebookside og hjemmeside kan du deltage i en quiz om hjernen. Og på 440 cafeer og restauranter landet over kan du finde vores pink freecards med budskabet ”Elsk din hjerne”. Tag et kort med hjem eller send til en, hvis hjerne du elsker. Freecardet er tilgængeligt i Hjerneugen

Hvem står bag Hjernen i fokus?

Bag fællesskabet Hjernen i fokus står syv patientforeninger: Alzheimerforeningen, Epilepsiforeningen, Hjernerystelsesforeningen, Hjernesagen, Hjerneskadeforeningen, Parkinsonforeningen og CP Danmark.

Kilde

Epilepsiforeningen og Hjernen i Fokus, hvor du kan finde alle samarbejdets hjerneuge-arrangementer. 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev