Ny epilepsi-app på vej

26.08.2015

Dansk Epilepsiforening annoncerer i det seneste nummer af medlemsbladet for en ny gratis app under navnet ”Epilepsi”, som om kort tid kan hentes i App Store og Google Play.
Formålet med app´en er at give patienter og/eller pårørende mulighed for at:

• At lave både enkle og uddybende anfaldsregistreringer og anfaldsbeskrivelser.

• Filme anfald med en funktion, som efterfølgende gemmer filmen automatisk i anfaldskalenderen.

• Have overblik over alle registrerede og observerede anfald i en digital udgave af den anfaldskalender, som mange allerede kender fra papirudgaven.

• Samle oplysningerne i rapport og efter aftale sende den til lægen, hvis der findes en mailmulighed for det. Alternativt kan rapporten printes ud og medbringes til kontrollen, og suppleres med de film der måtte være optaget.

• Få de seneste nyheder fra epilepsiområdet samt fra Dansk Epilepsiforening om aktiviteter, netværk og rådgivningsmuligheder.

Alle data er patienternes egne. De opbevares ikke andre steder end på telefonen, og deles derfor kun med dem du selv ønsker, og som du aftaler det med.
Selv om app’en primært er målrettet patienter og pårørende, giver den også nogle muligheder for behandlerne, som Dansk Epilepsiforening håber, de vil tage godt imod. App’ens rapporter giver nemlig behandlerne mulighed for at få et værdigfuldt diagnostisk værktøj, hvor der både er:
Et overblik i form af en kalender

• Detaljerede beskrivelser af udvalgte anfald

• Filmoptagelser af anfald

• Mulighed for at få tilsendt en rapport forud for kontrollen eller løbende, hvis man ønsker det. Bemærk at rapporterne genereres i et format som muliggør, at de kan indsættes i EPJ.

Dansk Epilepsiforenings nye app er sponseret af Desitin Pharma og udarbejdet af firmaet Cominator.
Når app’en i nær fremtid kommer på gaden, vil den blive fulgt af et omfattende instruktionsmateriale. Epilepsiforeningen har allerede nu lavet en præsentation af app’en målrettet fagpersoner. Se præsentationen af epilepsi-app’en Man kan forudbestille app’en her (Kilde: Dansk Epilepsiforening)