Oplæg og foredrag om epilepsi

Epilepsiforeningens landsmøde

Her har vi samlet oplæg fra forskellige af Epilepsiforeningens kurser, konferencer og informationsmøder. Det er oplæg holdt af nogle af landets førende fagfolk på epilepsiområdet.

Epilepsibehandling med medicinsk cannabis

Ved to informationsmøder i 2017 om epilepsibehandling og medicinsk cannabis holdt Helle Hjalgrim, lægelig direktør og formand for DES, oplæg.

Behandling

“Behandling af epilepsi – i går, i dag og i morgen”. Ved Anne Sabers, Professor, overlæge dr. med., Rigshospitalet.

Konsevenserne ved epilepsi

”Hvad er konsekvenserne af epilepsibehandling?” Ved Poul Jennum, Professor og overlæge, Institut for Klinisk Medicin, Rigshospitalet.

Dødelighed

“Dødelighed ved epilepsi”. Ved Jakob Christensen, overlæge, klinisk Lektor, ph.d.

Knogleskørhed

“Lavt salt i blodet og knogleskørhed hos patienter med epilepsi”. Ph.D-studerende Sarah S. Diemar, Rigshospitalet Glostrup

Female limeted

“Forskningsprojekt om Epilepsy, Female Limited”. Ved forskningsårsstuderende Katrin Bamdeg

Seksualitet

”Epilepsi og seksualitet”. Ved Minna Litman, Klinisk sygeplejevejleder, Neurologisk klinik Rigshospitalet.  Og Marian Christin Petersen, Forskningssygeplejerske, Neurologisk klinik Rigshospitalet

Medicinsk cannabis

“Medicinsk cannabis; hvad er op og ned i debatten? Og hvor er vi i DK?”. Ved Helle Hjalgrim, Overlæge, speciallæge, Ph.d., MMD, formand for Dansk Epilepsi Selskab og direktør, Epilepsihospitalet, Filadelfia.

Kirurgisk behandling

“Epilepsikirurgi – tanker om udviklingen i DK”. Ved Anne Sabers, Professor, overlæge dr. med., Rigshospitalet.

Inklusion

“Inklusion eller tålt ophold?”. Ved Jesper Thor Olsen, Konstitueret afdelingschef, Børneskolen, Filadelfia

Behandling af børn

“Behandling af børn med epilepsi.”  Ved Kern Olofsson, Ledende overlæge, speciallæge i pædiatri neuropædiatrisk afdeling, Epilepsihospitalet, Filadelfia.

Embedslæge om kørekort

“Kørekort; kontroverser og trafiksikkerhed.” Ved Henrik L. Hansen, Ledende embedslæge og kontorchef, Styrelsen for Patientsikkerhed

Overlæge om kørekort

“Kørekort; kontroverser og trafiksikkerhed.” Ved Birthe Pedersen, Specialeansvarlig overlæge, Epilepsihospitalet, Filadelfia

Forælder

“Kunsten af være forælder i en helt særlig familie”. Ved Bente Tranum, cand. pæd. i pædagogisk psykolog.

Kognitive problemer

“Kognitive forandringer hos børn med epilepsi”. Ved børneneuropsykolog Pia Stendevad.

Skolegang

“Hverdagens udfordringer med skolegang med epilepsi, forholdet til lokale samarbejdspartnere”. Ved socialrådgiver Christina Nielsen, Specialrådgivningen, Filadelfia.

Søskendeproblematikken

“Søskendeproblematikken – søskende til børn med epilepsi”. Ved børneneuropsykolog Pia Stendevad.

Medicinsk behandling

“Medicinsk behandling af voksne med epilepsi”. Ved Anne Sabers, Professor, overlæge dr. med., Rigshospitalet.

Børn

“Børn med epilepsi: Professor, overlæge dr. med. Peter Uldall.

Mænd

“Mænd og epilepsi”. Ved afdelingslæge Trine Tandrup, Aarhus Universitetshospital.

Manderoller

“Epilepsi og manderoller”. Ved overlæge Bjarke á Rogvi-Hansen.

Kvinder

“Kvinder med epilepsi”. Ved Anne Sabers, Professor, overlæge dr. med., Rigshospitalet.

Vagusstimulation - VNS

“Vagusstimulation – VNS”. Ved klinisk speciale sygeplejersker Betina Rasmussen og Dea Johansen.

Kirurgisk behandling

“Kirurgisk behandling af epilepsi”. Ved ledende klinisk specialesygeplejerske Ruth Thorgaard Jensen.

Ketogen diæt

“Når mad bliver medicin… De Ketogene diæter”. Ved klinisk specialesygeplejerske Vibeke Stubbings.