Vores dygtige korps af informatører

Epilepsiforeningen har et korps af informatører, som tager ud og holder oplæg om epilepsi; oftest i børnehaver, på skoler, SFO´er samt arbejdspladser.

Informatørerne har typisk en sundhedsfaglig baggrund, og særdeles solid erfaring fra epilepsiområdet.

Oplægget fra informatøren varer ca. halvanden time, og indeholder en generel information om epilepsi, herunder førstehjælp i forbindelse med epilepsianfald. Ud over oplægget er der også sat tid af til spørgsmål.

Det er gratis at få en informatør ud, hvis du er medlem af foreningen (personligt- eller husstandsmedlemskab). Skoler, institutioner og lign. kan ved hjælp af et institutionsmedlemskab få en informatør ud – Det er muligt at få op til 2 årlige besøg.

Tegn et firma- eller institutionsmedlemskab for din virksomhed eller institution ved at maile til epilepsi@epilepsiforeningen.dk eller ved at ringe til foreningen på 6611 9091. Det koster henholdsvis 1.000 kr. og 500 kr. om året.

Ved informatørbesøg i f.eks. skoler og i dagtilbud, er det et krav fra Epilepsiforeningen, at besøget afvikles i samarbejde med forældrene. Dette giver langt det bedste afsæt til en god debat om de udfordringer, der måtte være omkring det enkelte barn

Bemærk: Der ydes ikke specifik og individuel rådgivning i forhold til den person, som har affødt behovet for informatørbesøget. Hvis du har personspecifikke spørgsmål til en konkret problemstilling, bør dette drøftes igennem med sygehuset/lægen.

Kontakt

Kontakt Epilepsiforeningen på 66 11 90 91 eller send en mail til epilepsi@epilepsiforeningen.dk og hør om mulighederne for at få en informatør ud i dit område.

Kursustilbud for fagpersoner på Filadelfia

Er der behov for mere specialiseret viden til fagpersoner, eksempelvis om epilepsi hos personer med udviklingshæmning, har Epilepsihospitalet Filadelfia kursustilbud til fagpersoner:

Læs mere om Epilepsihospitalets kursustilbud her:

Fagpersoner har mulighed for at tilmelde sig kurser på Epilepsihospitalet Filadelfias kursusafdeling.


image
Lær mere om epilepsi

Der er mange former for epilepsi. Anfald kan være mange ting. Bliv klogere på behandlingen. Se hvad der foregår inde i hjernen og lær førstehjælp.

image
Få rådgivning om epilepsi

Medlemmer af Epilepsiforeningen kan få rådgivning om epilepsi hos vores sygeplejerske Camilla Skødt Jørgensen. Der er også andre steder, du kan få rådgivning.

image
Få råd om sociale spørgsmål

Medlemmer af Epilepsiforeningen kan kontakte vores socialrådgiver, Helle Obel. Der er også andre muligheder for rådgivning om sociale eller skoleforhold.