Vi præsenterer her en række rådgivningstilbud. Og så har vi også set på mulighederne og reglerne på nogle af de sociale områder, vi ved betyder meget for hverdagen, hvis du eller dit barn har epilepsi. Det er områder som kørekort, arbejde, uddannelse og selvfølgelig også de forskellige muligheder for at få hjælp og støtte fra f.eks. kommunen.
Hvordan er reglerne? Hvad kan du få af hjælp? Og hvem kan rådgive dig?
Her kan du læse mere om de forskelllige områder
Reglerne for epilepsi og kørekort er komplicerede og altid helt individuelle. De afhænger bl.a. af din epilepsi og den konkrete situation.
Mennesker med epilepsi skal kompenseres for de ekstraudgifter, de får på grund af handicappet. Der findes forskellige former for tilskud, aflastning og støtte.
Vi ser på dine erhvervsmuligheder, når du har epilepsi. Og beskriver de ordninger, der kan hjælpe dig, hvis epilepsien giver problemer på jobbbet eller uddannelsen.
Medlemmer af Epilepsiforeningen kan få rådgivning ved sygeplejerske, socialrådgiver og forsikringsselskab.
Du bestemmer selv, hvilket hospital du vil undersøges eller behandles på. Og du har ret til at blive udredt indenfor 30 dage.
Der er nogle ting, som man i særlig grad skal være opmærksom på, når man har epilepsi og rejser. F.eks. om sygeforsikring og medicin.
Medlemmer af Epilepsiforeningen kan få gratis forsikringsrådgivning hos HGF, der også har forsikringer tilpasses fx mennesker med epilepsi.
Epilepsiforeningen har en række informatører, der tager ud på fx skoler og institutioner og fortæller om epilepsi
Hos advokat Ellen Marie Kaae kan Epilepsiforeningens medlemmer få gratis rådgivning om reglerne for arv og skifte. Fx hvordan du tegne testamente.