Værd at vide om Epilepsiforeningen

Epilepsiforeningens overordnede formål er at arbejde for, at mennesker med epilepsi begrænses mindst muligt i deres levevilkår.

Vi er en landsdækkende frivillig forening, som er stiftet den 27. september 1962. Foreningen har i dag 5.500 medlemmer. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie er protektor for Epilepsiforeningen.

Foreningen arbejder grundlæggende for at hjælpe sine medlemmer og varetage interesserne bredt set for de ca. 55.000 danskere, der har epilepsi samt deres pårørende. Konkret sker det gennem en lang række forskellige aktiviteter.

Hvordan kommer jeg i kontakt med Epilepsiforeningen?

Hvordan hjælper I mennesker med epilepsi?

Sådan hjælper vi mennesker med epilepsi:

• Professionel rådgivning til medlemmer ved sygeplejerske og socialrådgiver
  • Oplysningsaktiviteter i form af medlemsblad, pjecer, hjemmeside, generelle kampagner samt målrettede kampagner på de sociale medier.
  • Kursusaktiviteter som har til formål at lære deltagerne at leve bedst muligt med epilepsien; eksempelvis forældre- og voksenkurser
  • Netværksaktiviteter landet rundt
  • Støtte til forskning på området.
  • Politisk arbejde for at sikre de bedst mulige behandlings- og levevilkår for alle med epilepsi

For at forbedre forholdene for mennesker med epilepsi, arbejder vi konkret med:

• at udbrede kendskabet til epilepsiens årsager, behandling og dens psykologiske og sociale konsekvenser.
  • at støtte initiativer, der forbedrer behandlingsmuligheder, samfunds-, erhvervs– og levevilkår for personer med epilepsi.
  • at fremme og støtte forskning til gavn for personer med epilepsi.
  • at støtte personer med epilepsi til at modtage de bedst mulige behandlingstilbud samt afbøde flest mulige afledte psykosociale konsekvenser af sygdommen.
  • at støtte pårørende til de, som er berørt af epilepsi.
  • at fremme sociale aktiviteter og netværksaktiviteter.

Hvorfor bør jeg være medlem af Epilepsiforeningen?

Som medlem af Epilepsiforeningen er du med til at sikre, at mennesker med epilepsi inde på livet har nogen, der taler deres sag og tilbyder dem støtte. Som medlem af Epilepsiforeningen får du også selv adgang til alle vores tilbud til medlemmer:

Rådgivning ved sygeplejerske, socialrådgiver og forsikringsselskab

Netværk gennem sociale arrangementer

Besøg på skolen af en informatør

Lej sommerhus og campingvogn billigt

Bladet ”Epilepsi” fire gange om året.

Hent vores app med digital anfaldskalender

Bestil en gratis doseringsæske

Som medlem af du også med til at støtte:

Politisk arbejde

Du kan melde dig ind via vores webshop

Hvordan kan jeg blive medlem af Epilepsiforening?

Vi har både personlige medlemskaber og hustandsmedlemskaber, hvis der er flere i familien, der vil have glæde af vores tilbud.

I vores webshop kan du læse mere om de forskellige typer medlemskab og du kan også melde dig ind.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte vores landskontor på 66 11 90 91 eller mail epilepsi@epilepsiforeningen.dk

Hvordan kan jeg støtte Epilepsiforeningen?

Der er så mange måder at støtte Epilepsiforeningen på, at vi har lavet en hele side om det. Der kan du også læse om hvordan vi bruger pengene.

Du finder siden her.

På disse sider kan du læse mere om Epilepsiforeningen

Landskontoret

På vores landskontor møder du vores rådgivere og kontorets andre ansatte. Her er vores kontaktoplysninger.

Bliv medlem

Medlemmer af Epilepsiforeningen får tilbudt rådgivning, netværk, kurser, billige feriemuligheder og meget andet.

Støt sagen

Der er mange måder, hvor du kan støtte vores arbejde for færre anfald og en bedre hverdag.

Rådgivning

Medlemmer kan få gratis rådgivning hos vores sygeplejerske og socialrådgiver.

Organisationen

Her finder du vores Hovedbestyrelse, forretningsudvalg, samarbejdspartnere, protektor, vedtægter og årsrapporter.

Bladet Epilepsi

Du kan få en smagsprøve på det seneste nummer af vores nyhedsmagasin om epilepsi og læse hele bladet af ældre numre.

Lej ferieboliger

Medlemmer af Epilepsiforeningen kan leje foreningens campingvogn på Bøsøre Camping og sommerhuset Hanne Hansen ved Vesterhavet.

Få besøg af en informatør

Epilepsiforeningen har en række informatører, der tager ud på fx skoler og institutioner og fortæller om epilepsi

Mød andre

Du kan møde andre, der har epilepsi inde på livet, i sidens Samtaleforum, via Facebook-grupper eller i vores forskellige netværk.

Legat

Epilepsiforeningen uddeler skattefrie legater fire gange om året til mennesker med epilepsi, som har det økonomisk vanskeligt.

Politisk arbejde

Det er en meget vigtig opgave for Epilepsiforeningen at være vagthund på epilepsiområdet, og bidrage med solid viden, lobbyvirksomhed og engagement.

Vores forkningsindsats

Epilepsiforeningen uddeler penge til forskning i epilepsi via Inge Berthelsens Legat.

App med anfaldskalender

Med Epilepsiforeningens app’en “Epilepsi” kan du hurtigt registrere anfald, uddybe anfaldsbeskrivelserne og få overblik i en kalender.

Selvbetjening

Meld adresseændringer, afregne transportudgifter og indberet bestyrelsessammensætningen efter generalforsamlinger.

Lokalkredse

Epilepsiforeningen har 10 lokalkredse, der bl.a. laver sociale arrangementer og netværk. Mød dem her.

Bliv medlem

Støt mennesker med epilepsi og få selv tilbudt bl.a rådgivning, viden og netværk

Webshop med materialer
Bestil eller hent gratis pjecer, bøger og informationsplakater.
Samtaleforum

Udveksl erfaringer med andre, der har epilepsi tæt inde på livet.

Bliv medlem for 175 kr. - spar 125 kr.

Bliv medlem af Epilepsiforeningen for 175 kr. (normalpris 300 kr.) det første år. Eller
meld hele hustanden ind for 275 kr.

Vi tilbyder blandt andet:
- Rådgivning - sociale aktiviteter
- forskning - viden - politisk og faglig diaglog