Registrering og observation af anfald

Det skal du se efter ved epilepsianfald

Det kan være rigtigt svært at huske, hvor mange anfald man har haft, derfor er det yderst vigtigt at føre en anfaldskalender. En god oversigt over ens anfald er nemlig et uundværligt redskab til en god behandling. Nogen gange kan andre oplysninger også være relevante, f.eks. tidspunktet for anfaldet, og om der var noget, der fremprovokerede anfaldet.

Her er et udvalg af skemaer og kalendere, der dels er velegnede til at registrere anfaldene, dels beskrive de særlige forhold, der kan være ved netop dine anfald. Det kan også være en hjælp for andre, der har oplevet dine anfald.

Det er altid en god ide at lave en konkret aftale med din behandler om, hvordan du registrerer anfald bedst.

Du kan også få udleveret en anfaldskalender på dit behandlingssted.

image
Anfaldskalender og dagbog

På siden med pjecer kan du gratis og portofrit bestille forskellige former for anfaldskalendere, patientdagbog og observationsskemaer.

image
Hvad fremkalder anfald?

Her ser vi på de oftest forekommende ting, der kan fremprovokere anfad. For nogle kan små justeringer i måden at leve på, såsom at huske at tage medicinen regelmæssigt, få nok søvn og undgå stress, gøre en forskel.

image
Retningslinjer for anfaldsobservation

Center for Kliniske Retningslinjer har udgivet et sæt ”Retningslinjer for struktureret anfaldsobservation”. Der er bl.a. et anfaldsobservationsskema målrettet fagpersoner, som tager udgangspunkt i tjeklisten fra den kliniske retningslinje. Hent checklisten som pdf. Den findes også i en brugervenlig udgave uden fagudtryk.