Uddannelse, jobsøgning, arbejde og de problemer man kan møde der

Mange med epilepsi har ingen vanskeligheder ved at gennemføre en uddannelse eller varetage et job. Men nogen har. Det er vigtigt at identificere evt. problemer som følge af epilepsien hurtigt, og aktivt bruge de kompensationsordninger der findes.

Kompensation skal styrke og stimulere dine muligheder for beskæftigelse ved at give de samme muligheder for at være på arbejdsmarkedet som personer uden handicap eller kroniske lidelser.

Her på siderne gennemgår vi en række muligheder, som du kan vælge efter hvad dit udgangspunkt er

Hvad kan jeg blive?

Her kan du læse om de muligheder og begrænsninger, der er, når du er kommet ud af folkeskolen og skal vælge uddannelse og/eller job.

Videregående uddannelse

Her har vi svaret på nogle af de spørgsmål, man kan stille i forbindelse med epilepsi og videregående uddannelse.

STU

Er du ung med særlige behov og ikke kan gennemføre en ordinær uddannelse, så har du ret til at få tilbudt en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).

Problemer på jobbet

Hvis du ikke kan arbejde på almindelige vilkår eller har problemer med jobbet på grund af sygdom eller førerforbud, så er her nogle ordninger, der måske kan hjælpe.

Førtidspension

Hvis du ikke er i stand til at forsørge dig selv, fordi din arbejdsevne er varigt nedsat, og du derfor ikke kan arbejde, kan det være, du kan få førtidspension.

Hjælp til jobsøgning

Skal man fortælle arbejdsgiveren, at man har epilepsi? Og findes der særlige regler, som kan sikre, at man kommer til jobsamtale?.

Hvad skal man fortælle?

Ved ansættelsessamtalen er du forpligtet til at oplyse arbejdsgiveren om, at du har epilepsi, hvis epilepsien har væsentlig betydning for jobbet.

KLAP

KLAP er et beskæftigelsesprojekt for mennesker på førtidspension, der samtidig har et kognitivt handicap så som epilepsi.

Få råd om sociale spørgsmål

Medlemmer af Epilepsiforeningen kan kontakte vores socialrådgiver, Helle Obel. Der er også andre muligheder for rådgivning om sociale eller skoleforhold.

Bliv medlem for 175 kr. - spar 125 kr.

Bliv medlem af Epilepsiforeningen for 175 kr. (normalpris 300 kr.) det første år. Eller
meld hele hustanden ind for 275 kr.

Vi tilbyder blandt andet:
- Rådgivning - sociale aktiviteter
- forskning - viden - politisk og faglig diaglog