Medlemsbladet epilepsi

Medlemsbladet ”Epilepsi” udkommer fire gange om året, og sendes til alle medlemmer.

I bladet går vi i dybden med forskellige temaer, og sætter ansigter på epilepsien med spændende interviews om mennesker, der lever med epilepsien i hverdagen.

Bladet indeholder derudover fast nyt fra epilepsiområdet; både hvad der sker rent fagligt, og hvad der rører sig i foreningen, og på den politiske front.

image
Epilepsi nr. 1, 2024

I denne udgave kan du blandt andet læse om Annika, der pludselig ikke kunne kende sit barn, da hendes lille datter startede på epilepsimedicin.

 

image
Epilepsi nr. 4, 2023

Bladet sætter fokus på de problemer med at finde en partner, som nogle personer med epilepsi oplever. Der er også artikler om epilepsi og arbejdsmarkedet.

image
Epilepsi nr. 3 2023

Temaet er de forsyningsvanskeligheder epilepsi og andre området blev ramt af i sommeren 2023. Vi taler med de ansvarlige og de berørte.

image
Epilepsi nr. 2 2023

Temaet er inklusion, og du kan bl.a. møde en skolelærer, der selv har epilepsi, og elever, der har set den lyse og den  mørke side af skolen.

image
Epilepsi nr. 1 2023

Temaet er epilepsi og gen-teksnologi og -diagnosticerin. Vi har interview med forældre til børn med genfejl og et par de førende danske læger og forskere på området.

image
Epilepsi nr. 4, 2022

Temaet er epilepsi og motion. Vi taler med epilepsiforeningens sygeplejerske og mennesker, der har haft glæde af motion.

image
Epilepsi nr. 3, 2022

I anledning af Epilepsiforeningens jubilæum har vi interviewet foreningens formand Lone Nørager kristen og spurgt de frivillige, hvad der driver dem.

image
Epilepsi 2, 2022

Med udgangspunkt i et survey blandt unge med epilepsi sætter vi med bl.a. interview med unge fokus på ungdomslivet med epilepsi

image
Epilepsi nr. 1 2022

Vi sætter fokus på Filadelfia i anledning af Epilepsihospitalets 125 års fødselsdag. Mød patienter, direktøren og læs historien.

image
Epilepsi nr. 4 2021

Temaet er epilepsi og udviklingshandicap. Vi har talt med to familier og med eksperter om brugen af gentest og plejen på bosteder.

image
Epilepsi nr. 3, 2021

Temaet er Epilepsiforeningens survey blandt pårørende. Se resultaterne og mød tre forskellige pårørende.

image
Epilepsi 2 2021

Interview med Anders langballe om hans epilepsi samt artikler om overgangsalderen.

image
Epilepsi 1, 2021

Temaet hedder “Du er ikke alene” og i snak med mennesker med epilepsi, pårørende og to pyskologer, går vi tæt på emneet ensomhed.

image
Epilepsi 4 2020

Temaet er børn, der har en mor eller far med epilepsi. Vi taler med børnene og eksperterne.

image
Epilepsi 3 2020

Temaet er epilepsi i den tredje alder. Der er også artikel om løftet på epilepsiområdet samt hjælp til anfaldsobservation.

image
Epilepsi nr. 2, 2020

I dette tema om Uganda samt frivillige kan du møde en heksedoktor, skæbner fra Uganda og nogle af de frivillige, der giver epilepsisagen liv.

image
Epilepsi nr. 1, 2020

Hvad er komorbiditet? Det har vi fokus på her og har bl.a. talt med en læge og patienter om de problemer, det kan give, når man har flere sygdomme end epilepsi.

image
Epilepsi nr. 4 2019

Vi har interview med mennesker med epilepsi, der har oplevet glæder og sorger i arbejdslivet samt masser af gode råd om at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, når man har epilepsi.

image
Epilepsi nr. 3 2019

Hvordan er det være pårørende til en med epilepsi? Det fortæller forældre, søstre og ægtefæller. Og ekspert giver dig værktøjer til at håndterere bekymringer svære følelser

image
Epilepsi nr. 2, 2019

Temaet er medicin hvor en børnelæge og en voksenlæge fortæller om medicinsk behandling og kommer med gode råd om tage medicin. Og så er der interview med den tidligere cykelrytter Jesper Skibby om hans epilepsi.

image
Epilepsi nr. 1, 2019

Temaet er Sundhedsstyrelsens rapport om eftersynet af epilepsiområdet. Der er bl.a. interview med formanden for Folketingets sundhedsudvalg Liselott Blixt fra DF.

image
Epilepsi nr. 4, 2018

Der er fokus på søvn. Hvilken rolle spiller søvn i forbindelse med epilepsi? Hvad sker der i hjernen, mens du sover? Hvordan får du en bedre søvn? Og en snak med en, der kender til anfald om natten.

image
Epilepsi nr. 3 2018

Temaet er unge med tre interview med unge, resultatet af en spørgeundersøgelse blandt unge med epilepsi og fokus på bl.a. ensomhed. Hvad kan man gøre?

image
Epilepsi nr. 2 2018

Her er der fokus på graviditet og epilepsi med et grundigt interview om behandling af gravide med epilepsi med professor Anne Sabers, gode råd til nybagte forældre og interview med en ung gravide kvinde.

image
Epilepsi nr. 1, 2018

Bladet handler om livets overgange. Bl.a. overgangen fra barn til voksen, hvor der lovgivningen sker en masse, når man fylder 18 år. Og vi har mødt Niels Henrik, der har hukommelsesproblemer og fået hjælp af en neuropsykologisk udredning.

image
Epilepsi nr. 4 2017

Det handler om at blive rask. Mød patienter og pårørende der fortæller om deres liv dengang, det var præget af epilepsi, og nu, hvor de er anfaldsfri. Og vi har spurgt en professor: Er der håb for alle de, der ikke kan gøres anfaldsfri i dag?

image
Epilepsi nr. 3, 2017

Om kognitive problemer. Bl.a interview med to psykologer. Råd om hukommelses- og opmærksomhedsproblemer. Og interview med en ung pige, der får mentor-hjælp.

image
Epilepsi nr. 2, 2017

Denne gang er temaet job og uddannelse. Du kan bl.a. læse et interview med Thomas, der trodsede sin epilepsi og blev tømrer, og en artikel om, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger job og uddannelse.

image
Epilepsi nr. 1 2017

Det handler om søskende til børn med epilepsi. Der er artikler om børn som pårørende og et interview med en søster til dreng med epilepsi

image
Epilepsi nr. 4 2016.

Temaet er retssikkerhed. Vi har talt med en mor, der oplever, at kommunen gør som det passer dem. Og du får gode råd om, hvad du har ret til af støtte og behandling.

image
Epilepsi nr. 3 2016.

Om epilepsi og samliv. I interviewer med både sygeplejersker, patienter og læger om epilepsi og seksualitet.

image
Epilepsi nr. 2 2016.

Om hverdagens belastninger. Bl.a. interview med en familie. Og med en læge om stress.

image
Epilepsi nr. 1 2016.

Temanummer om ældre og epilepsi. Bl.a. interview med norsk ekspert.

image
Epilepsi nr. 4, 2015.

Læs hele bladet, hvor en overlæge fortæller om mirakelkure. Og en patient fortæller om sine erfaringer med t-VNS

image
Epilepsi nr. 3, 2015

Om unge og løsrivelse fra hjemmet. Bl.a. det at flytte hjemmefra

image
Epilepsi nr. 2, 2015

Få en smagsprøve på bladet. Om operationer og behovet for at flere bliver tilbudt en epilepsioperation

image
Epilepsi nr. 1, 2015

Læs hele bladet gratis. Om komplementær alternativ behandling af epilepsi, bl.a. drengen der blev behandlet med lyd.

image
Epilepsi nr. 4 2014

Læs hele bladet, hvor der er fokus på posttraumatisk stress hos pårørende til personer med epilepsi

image
Epilepsi nr 3 2014

Læs hele bladet om at blive rask og bl.a. problemerne i forbindelse med udtrapning af medicin.

image
Epilepsi nr. 2 2014

Læs hele bladet om de psykosociale konsekvenser ved epilepsi.

image
Epilepsi nr. 1 2014.

Læs hele bladet om gode og dårlig erfaringer med inklusion

image
Epilepsi nr. 4 2013

Læs hele bladet. Og medicinsk behandling af epilepsi og forskning i epilepsimedicin.

image
Epilepsi nr. 3 2013

Læs hele bladet. Om epilepsi og livskvalitet. Læge med epilepsi fortæller om problemer med hukommelsen.