Ny hjemmeside skal skabe overblik over steder, der modtager ledsagekort

En ny hjemmeside skal vise de steder som modtager ledsagekort, og kan være med til at gøre livet lidt lettere for personer med blandt andet epilepsi og deres ledsager.

Nu bliver det lettere at se, hvilke steder der accepterer ledsagekort. Grafik: Victor Bebe Larsen

Dansk Handicap Forbund har for nylig lanceret hjemmesiden, ledsagekort.dk, hvor man kan finde oplysninger om steder, der accepterer brugen af ledsagekortet. Dette kan være biografer, museer, teatre med mere, hvor man kan have sin ledsager med gratis eller til en rabatpris.

Formålet med hjemmesiden er at give et overblik over de steder, der accepterer ledsagekortet. Ifølge Dansk Handicap Forbund er formålet med hjemmesiden at informere om tilgængeligheden på de enkelte steder. Stederne opfordres derimod til selv at oplyse om adgangsforhold på deres hjemmeside.

Lige nu indeholder hjemmesiden ca. 550 steder, men forventningen er, at hjemmesiden er oppe på 1.200-1.500 steder fordelt over hele landet inden året er omme.

Hvis du kender et sted, der accepterer ledsagekort, som ikke er angivet på hjemmesiden, kan du være med til at hjælpe andre med at få kendskab til det. Der findes en funktion på hjemmesiden, hvor du hurtigt kan oprette et sted, hvorefter det kontrolleres og godkendes, inden det kan ses på hjemmesiden.

Du kan læse mere om ledsagekortet på ledsagekort.dk.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev