18.12.2017

Pernille er en bog om epilepsi, du kan låne på Menneskebiblioteket

Via Menneskebiblioteket kan man få Pernille ud at fortælle om sit liv med epilepsi. Nu kan hendes historie også høres som podcast

 

På Menneskebiblioteket kan du låne mennesker, der har en lærerig historie, ligesom du kan låne bøger på et almindeligt bibliotek. På Menneskebiblioteket kalder de da også, deres fortællere for ”bøger”. Fortællerne – eller ”bøgerne” –  er mennesker der udsættes for fordomme på grund af deres handicap, overbevisning, livsstil eller sygdom. Gennem biblioteket kan man låne ”bogen” ud til et event, hvor man kan tale med fortælleren og få svar på alle sine spørgsmål i en halv time.

En af bibliotekets mest efterspurgte fortællere er Pernille Hansen, som har epilepsi.

For år tilbage blev Pernille fundet bevidstløs for foden af en trappe; hun var forvirret og kunne ikke huske, hvad der var sket. Efter en længere udredning fandt man frem til at hun havde epilepsi i form af krampeanfald.

Krampeanfaldene er dog kun en del af det, Pernille er nødt til at være forberedt på, fortæller hun: ”Én ting er hukommelsen og trætheden, så kommer det næste, det er det her med, at man føler sig mærkelig. Så bliver man så ensom, og i mange år, der flygtede jeg lidt fra virkeligheden. Ja, fordi man bliver sådan lidt nervøs for at dumme sig. Det gjorde jeg i mange år, for andre mennesker, de kan jo godt stå og have en lang samtale og snakke om alle mulige spændende ting, og så følte jeg mig lidt dum ved siden af”.

Hør Pernilles fortælling

Da der kan være nogle geografiske udfordringer i at møde en fortæller ansigt til ansigt, er Menneskebiblioteket begyndt at lave podcast med deres populæreste ”bøger”. Og Pernille Hansens historie er en af de første, de har fået lavet.

Du kan høre Pernilles fortælling og Menneskebibliotekets andre podcast her.

Hvis du har lyst til at låne Pernille, eller evt. selv har lyst blive en ”bog”, man kan låne ud at fortælle via Menneskebiblioteket, er du velkommen til at kontakte dem via deres hjemmeside.

 Kilde

Menneskebiblioteket

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev