21.04.2015

Succesforsøg med cannabis-medicin

Det eksperimentelle lægemiddel Epidiolex, som er baseret på indholdsstoffet cannabidiol (CBD) fra cannabisplanten, har formået at halvere antallet af anfald blandt patienter med epilepsi i et nyt klinisk studie. Det fortæller medwatch.dk.
Medwach henviser til en pressemeddelelse fra American Academy of Neurology, der beskriver studiet.
Ifølge Medwach involverede studiet 213 børn og voksne med svær epilepsi, som ikke havde oplevet en tilstrækkelig effekt fra tidligere medicinsk behandling af sygdommen. For de 137 patienter, som indtil nu har gennemført studiet, faldt antallet af epileptiske anfald med 54 pct. i løbet af de 12 uger behandlingen varede.
Patienterne i studiet led af forskellige typer epilepsi, herunder de alvorlige former Dravet syndrom og Lennox-Gastauts syndrom, som GW Pharmaceuticals, der står bag lægemidlet, planlægger at søge amerikansk godkendelse mod.
Selskabet har for nylig indledt det første af to fase 3-studier i patienter med Dravet syndrom, ligesom man regner med at påbegynde at fase 3-studie i Lennox-Gastauts syndrom i andet kvartal i år. Selskabet forventer at have resultater fra de (vigtige) studier, som skal understøtte en ansøgning til FDA klar i starten af 2016.
(Kilde: Medwach.dk)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev