09.09.2014

Sundhedsstyrelsen forsikrer: Ingen problemer med Zonegran

Det seneste døgns tid har der været en debat på Facebookgruppen for forældre til børn med epilepsi, som er affødt af nogle problemer med præparatet Zonegran leveret af firmaet 2Care4.
Vi har kontaktet Sundhedsstyrelsen, som forklarer følgende:
”Sagen opstår, fordi vi har fået informationer fra de italienske myndigheder om at en ungarsk virksomhed har solgt Zonegran uden at have tilladelse til det. Det viste sig, at firmaet 2Care4 via andre europæiske grossister havde modtaget varer fra den leverandør.
Lægemidler må ikke have været håndteret af virksomheder, der ikke har en myndighedstilladelse og derfor ønsker vi ikke sådanne varer i handlen, heller ikke selvom medicinen er korrekt produceret.
Det viste sig, at blot en eneste pakning var nået helt ud til en forbruger, og vi valgte derfor med apotekets hjælp, at spore den enkelte pakning for at få den ombyttet.
Vi skal understrege, at der ikke er nogle problemer med Zonegran ud over den ene pakning, som virksomheden har ombyttet, og vi vurderede derfor ikke at der var grund til at informere bredt om sagen.”
Sundhedsstyrelsen beklager samtidig de gener og bekymringer det har forårsaget hos brugere af Zonegran.
Hvis man har spørgsmål til emnet, er man velkommen til at kontakte Merete Herman eller Charlotte Henriksen i Sundhedsstyrelsen på telefonnummer 72 22 74 00.
(Kilde: Sundhedsstyrelsen)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev