16.11.2011

25 mio. i år til Filadelfia

Epilepsihospitalet Filadelfia har fået et pusterum på to år. Enhedslisten har sikret, at hospitalet får 40 millioner kr. ekstra over de næste to år.
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) og Enhedslistens sundhedsordfører Stine Brix præsenterede onsdag eftermiddag den samlede sundhedsaftale på et pressemøde i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Her oplyste de, at epilepsihospitalet får 25 millioner kroner i 2012 og 15 millioner kroner i 2013.
Dermed skal Filadelfia "kun" skære ned for 43 millioner kroner til næste år og 53 millioner kroner året efter.
Stine Brix understregede, at aftalen kun er et skridt i den rigtige retning for Filadelfia: ”Meningen er nu at finde en permanent løsning for Filadelfia. Vi har fundet frem til en rigtig god aftale, og nu har vi god tid til at finde den permanente løsning, udtalte hun til Berlingske Tidende.
Dansk Epilepsiforening er på det punkt på linje med Stine Brix: ”At tilføre Epilepsihospitalet lidt flere penge forebygger på kort sigt nogle af de massive nedskæringer, der var på vej overfor den specialiserede epilepsibehandling. Men der mangler stadig at blive fundet en langvarig og bæredygtig løsning på situationen for patienterne,” udtaler Dansk Epilepsiforenings landsformand, Lone Nørager Kristensen.
Det, der efter Dansk Epilepsiforenings mening skal til for at skabe en langsigtet løsning, er en strukturel forandring af den måde, hvorpå Sundhedsstyrelsen og Regionerne har tilrettelagt epilepsi-specialet.
”Danmarks befolkningsgrundlag rækker ikke til oprettelse og drift af mere end et specialiseret epilepsicenter. Derfor må vi bruge de kommende to år til at få en mere rationel og fremtidssikret struktur på epilepsibehandlingen. Det har vi allerede foreslået til både Sundhedsministeren og Sundhedsstyrelsen og Dansk Epilepsi Selskab, og det synspunkt vil vi holde fast i. Derfor vil vi allerede nu insistere på, at starte den drøftelse,” siger Lone Nørager Kristensen.
På pressemødet ville Astrid Krag ikke udtale sig om, hvorvidt de to lukningstruede afdelinger kan holdes åbne. Hun forklarede i stedet, at der nu skal forhandlinger i gang mellem regeringen, regionerne og Filadelfia om hvordan, hospitalets opgaver skal fordeles. Desuden skal en faglig udredning være med til at afgøre, hvad der mere konkret skal ske med Filadelfia – eksempelvis i forhold til kapacitetstilpasning.
(Kilde: Berlingske Tidende og Dansk Epilepsiforening)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev