20.04.2015

Automatisk medicintilskud til kronikere

Folketinget vedtog torsdag i sidste uge et lovforslag, der giver borgere med et stort medicinforbrug automatisk medicintilskud.
Ca. 86.000 borgere herunder mange mennesker med epilepsi er berettiget til medicintilskud på grund af kronisk sygdom. Hidtidig har det været således, at en patient skulle bede sin læge om at søge kronikertilskud i Sundhedsstyrelsen. Det betød, at en række mennesker ikke fik søgt om tilskuddet.
Nu har folketinget imidlertid vedtaget en lov, der betyder, at kronikertilskuddet sker automatisk. Har man medicinudgifter på mere end 3.830 kr. om året (2015-priser), så vil man automatisk få udbetalt kronikertilskuddet.
– "Alle skal have råd til at købe medicin, og derfor er det godt, at det fremover vil være sådan, at hvis man har store medicinudgifter, så får man automatisk det tilskud, man er berettiget til. Det kommer alle til gavn", siger sundhedsminister Nick Hækkerup i en pressemeddelelse.
Læs mere i denne pressemeddelelser fra Sundhedsministeriet:
Lovændringen var en del af finanslovsaftalen for 2015 mellem regeringen, SF og Enhedslisten. Ændringen træder i kraft per 1. januar 2016.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev