26.09.2018

Børn med epilepsi får 123 legeredskaber at boltre sig i

Epilepsihospitalet Filadelfia indvier nyt udeareal med 123 legeredskaber, der skal bruges til leg og observation af de indskrevne børn

 

Den kæmpe store Madam Blå kaffekande, der i mange år har stået som et vartegn på legepladsen foran børneafdelingen på Epilepsihospitalet Filadelfia, har måttet lade livet til fordel for et nyt 2.400 kvadratmeter stort udeareal med 123 forskellige legeredskaber.

Det nye udeareal, der officielt indvies i morgen den 27. september, har fået navnet ”Spring ud”, og legepladsen er skræddersyet til børn og unge med epilepsi og PNES, der skal aktiveres og stimuleres.

Forskning tyder på, at mange med epilepsi får bedre anfaldskontrol ved regelmæssig motion. Og på Filadelfia undersøger man systematisk om aktivitet og leg forbedrer søvnen hos børn og unge indlagt på Epilepsihospitalet. Samtidig undersøges om et aktivt liv forbedrer livskvaliteten fx i forhold til humør og gå-på-mod. Det skal den ny legeplads hjælpe med til.

Ud over at give børne mulighed for at boltre sig vil læger, terapeuter og plejepersonale benytte udeanlægget i deres observation af børnene, så udredning og behandling optimeres på en helt anderledes måde.

Kilde

Epilepsihospitalet

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev