26.09.2013

Charter skal have et handicap-puf

I juli 2013 blev det nye ”Charter for samspil mellem den frivillige verden og det offentlige” offentliggjort. Charteret skal realisere visionen om et tæt samspil mellem den frivillige verden og det offentlige i alle landets kommuner og regioner.
Handicaporganisationerne var repræsenteret i arbejdsgruppen for revitaliseringen af Frivillighedscharteret ved formand, Stig Langvad, og rigtig mange handicaporganisationer deltog i høringsprocessen.
Charteret er ikke blevet så konkret og handlingsanvisende, som Danske Handicaporganisationer  havde håbet på. Derfor er det vigtigt, at vi er med lokalt og regionalt i implementeringsfasen for at påvirke rammerne for samarbejdet, skriver DH i en henvendelse til Epilepsiforeningen og alle de andre medlemsorganisationer.   Du kan læse frivilligcharteret her DH håber, at vi i fællesskab kan arbejde for at charteret bliver implementeret så det fremmer deltagelse og udviklingen af frivillige med handicap. Og så det de medlemmers behov, som vi repræsenterer, særligt i den sociale sektor, er i centrum, når der diskuteres samarbejde og samskabelse mellem det frivillige Danmark og det offentlige.  
Den sidste del af processen fra Regeringens side er at afholde 5 regionale dialogmøder, hvor de med hjælp fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – og Frivilligrådet ønsker at sætte gang i konkret dialog om, hvordan charteret kan omsættes i praksis i kommunerne og regionerne.   DH opfordrer frivillige fra de forskellige medlemsorganisationer til at deltage på disse møder, som afsæt for det videre arbejde og samarbejde.  
De fire timers møder bliver afholdt i:
Hovedstaden; København: Den 23. oktober kl. 17.
Fyn; Odense: Den 24. oktober kl. 17.
Sjælland; Haslev: Den 28. oktober kl. 17.
Nordjylland; Thisted: Den 29. oktober kl. 17
Midtjylland; Viborg: Den 31. oktober kl. 17.  
Programmerne for møderne ser sådan ud:
Velkomst ved borgmesteren fra værtskommunen. Arrangørerne præsenterer kort det nye frivillighedscharter.
• ”Hvad skal vi med samarbejde?” Oplæg ved Hans Stavnsager og Dorte Nørregaard Gotthardsen.
• Workshop, del 1: Med afsæt i frivillighedscharteret og samarbejdscases udveksles erfaringer med samarbejde mellem det offentlige og den frivillige verden.
• Let aftensmad og tværgående vidensdeling.
• Workshop, del 2: Opsamling på første vidensdeling. Hvordan kan samspillet mellem den frivillige verden og det offentlige udvikles og konkretiseres?
• Opsamling i plenum.  
Du kan tilmelde dig her: www.duf.dk/charter    

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev