11.10.2016

DR ser på medicinsk cannabis

I aften handler Sundhedsmagasinet på DR1 om medicinsk cannabis. Udsendelsen ser bl.a. på brugen af medicinsk cannabis til behandling af epilepsi. Her kan du blandt andet kommet med til Israel, hvor man har brugt medicinsk cannabis i en årrække. Det er i aften tirsdag den 11. oktober klokken 21.55 på DR1.

Tre gode artikler om medicinsk cannabis

Som optakt til udsendelse har DR.dk de seneste par dage haft fokus på medicinsk cannabis og bragt en serie spændende artikler:
Under overskriften “Derfor er cannabis-medicin faktisk lovligt”, har DR.dk lavet en baggrundsartikel, der fortæller, at flere patienter får udskrevet cannabismedicin, der er fremstillet på et dansk apotek. I artiklem får du et overblik over, hvad der er lovligt, og hvad der ikke er.
Læs baggrundsartiklen her Under overskriften “Cannabis-sælgere på nettet vildleder syge mennesker” fortæller DR.dk, at sælgere på nettet påstår, at deres cannabis-olier er lovlige. Men det er de ikke, vurderer politiet og Lægemiddelstyrelsen, der også advarer om, at olierne kan være direkte skadelige.
Den historie kan du læse her Under overskriften “Flere danskere får cannabis hos lægen – helt lovligt” har DR.dk også bragt en artikel om, at et stigende antal læger landet over udskriver naturlig cannabis-medicin til deres patienter. Det er på trods af, at Lægemiddelstyrelsen ikke anbefaler dem at gøre det. Du kan bl.a. læse om apoteket i Glostrup, der helt lovligt selv producerer medicinsk cannabis. Og artiklen rummer to små film om de to cannabis-stoffer THC og CBD. Hvad er CBD? Og hvad sker der i kroppen, når man indtager THC?
Læs historien om Glostrup Apotek her (Kilde: DR.dk)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev