Epilepsi-kirurg har ti fingre med i ny sæson af Riget

Når en ny sæson af Lars von Triers TV-serie ”Riget” næste år får premiere, så er hjernekirurgen Bo Jespersen med både bag og foran kameraet

 

En længe ventet tredje sæson af Lars von Triers mystikfyldte TV-serie ”Riget” (billedet) får premiere i 2022. I den nye sæson om lægerne, patienterne og ondskaben på Rigshospitalet spiller hjernekirurg Bo Jespersen – eller snarere hans hænder – en vigtig rolle i et af afsnittene.

Et af afsnittene foregår på den operationsstue, hvor Bo Jespersen bl.a. foretager alle sine epilepsioperationer, skriver Rigshospitalets medarbejdermagasin, Indenrigs.

I scenen skal en skuespiller foretage en hjerneoperation, men når kameraet zoomer ind på selv operationen, så er det Bo Jespersen, der står og fører skalpellen.

Med patientens tilladelse fik filmholdet lov til at filme under en virkelig operation, hvor Bo Jespersen opererer en patient for en svulst i hjernen.

Skærer ned til knoglen i ét snit

Bo Jespersen og hans og kollega Ove Ketil Bergdal var også en slags faglige konsulenter under optagelserne, hvor skuespillere skulle spille, at de foretog en hjerneoperationen.

Her kunne skuespillerne følge optagelserne fra den virkelige operation, så de kunne spille efter dem. Og Bo Jespersen og Ove Ketil Bergdal  instruerede skuespillerne i, hvordan de skulle føre kniven for at se ægte ud.

”Skuespillerne var for eksempel meget interesseret i, hvordan jeg lægger det allerførste snit i operationen. ’Jeg plejer at snitte ned til knoglen i ét hug’, forklarede jeg dem. Den slags detaljer, kunne de godt lide, kunne jeg fornemme,” fortæller Bo Jespersen til Rigshospitalets medarbejdermagasin.

Epilepsikirurgen håber, at den nye sæson bliver lige så god og populær som sæsonerne fra 1994 og 1997. Og det gør kun serien ekstra spændende, at den gamle neurokirurgiske klinik er med:

”Vi er nok lidt mere kedelige i virkeligheden, end vi bliver fremstillet i serien. Men nedenunder det karikerede og bizarre, kan jeg godt se en lille flig af både mig selv, mine kollegaer og hospitalet”, siger han til Indenrigs.

Kilde

Rigshospitalets medarbejdermagasin, Indenrigs

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev