Forskning: Filadelfia vil hjælpe forældre til at håndtere deres børns angst

I et forskningsprojekt vil Filadelfia prøve at giver forældre til børn med epilepsi værktøjer til at behandle børnenes angst. Erfaringer med projektet viser, at redskaberne hjælper seks ud af ti børn

Anne Vagner Jakobsen, specialist i børneneuropsykologi, Phd, leder projektet med overskriften ”Få styr på angsten – når dit barn har epilepsi,” der har fået 370.000 kr. i støtte fra Trygfonden. Foto: Lybker Foto

Af Per Vad
pervad@epilepsiforeninen.dk

Op mod en tredjedel af alle børn med epilepsi oplever at have angst i barndommen eller ungdomsårene. Men sådan behøver det ikke være, mener Anne Vagner Jakobsen.

Hun er specialist i børneneuropsykologi, Ph.d, og leder et forskningsprojekt, der for nylig fik 370.000 kr. af Trygfonden:

”Det nye projekt skal give forældre redskaber til at hjælpe deres børn med angst”, siger projektlederen om projektet, der har fået overskriften ”Få styr på angsten – når dit barn har epilepsi”.

Over en periode på 10 uger vil projektet give forældre til 32 børn med epilepsi særlige redskaber til at behandle angst. Børnene er i alderen fra 6-12 år.

Mit håb er, at vi efterfølgende kan tilbyde behandling af angst
Anne Vagner Jakobsen

Udover at se på programmets effekt på børnenes angst, vil man også undersøge, om det får en effekt på den belastning mange forældre oplever under sygdomsforløbet og eventuelt aflaster forældrene, fordi de får muligheder for at drage omsorg for barnet.

”Vi klæder forældrene på med redskaber, så de kan få kontrollen tilbage og hjælpe deres børn,” fortæller Anne Vagner Jakobsen og forklarer, at det handler om at arbejde med angsten i tide, så den ikke udvikler sig.

”Mit håb er, at vi efterfølgende kan tilbyde behandling af angst på vores sengeafsnit for børn på Epilepsihospitalet,” siger hun.

Hjælper seks ud af ti børn

Programmet er udviklet på Center for Angst på Københavns Universitet og bruges af flere kommuner til børn med angst. Filadelfia vil arbejde sammen med Center for Angst om projektet og tilpasser programmet, så det bliver målrettet til børn med epilepsi og angst.

Erfaring fra Center for Angst viser, at 60 % af børnene i programmet blev fri for alle angstdiagnoser umiddelbart efter behandlingen. Samme gode effekt var til stede 6 måneder efter endt behandling.

Kilde

Epilepsihospitalet Filadelfia

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev