Her er Danmarks nye epilepsi-professor

23.06.2020

Hvad er genetikkens betydning for epilepsi? Det spørgsmål skal Danmarks nye professor i epilepsi og genetik, Rikke Steensbjerre Møller, forske i

 

Cand.scient., ph.d. Rikke Steensbjerre Møller er udnævnt til professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, og Epilepsihospitalet, hvor hun skal fokusere på forskning i genetikkens betydning for epilepsi, fortæller Filadelfia på deres hjemmeside.

Den ny professor er uddannet cand.scient. i biomedicin fra Syddansk Universitet (2003) og gennemførte fra 2004-2008 sit ph.d.-forløb i medicinsk genetik ved Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, Københavns Universitet.

Dyrker håndbold og skiløb

Ph.d.-projektet, der omhandlede genetiske årsager til strukturelle hjernemisdannelser ved patienter med epilepsi, blev udført i samarbejde med Epilepsihospitalet, Filadelfia, hvor Rikke Steensbjerre Møller har været ansat siden.

Rikke Steensbjerre Møller er leder af Afsnit for Epilepsigenetik og Personlig Medicin ved Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund, hvor hun diagnosticerer og rådgiver patienter og familier med genetiske epilepsier og tilstødende neurologiske lidelser.

Privat bor hun i Bellinge syd for Odense med sin mand, og deres to piger. Fritiden bruger hun på familie, venner, håndbold og skiløb, skriver Filadelfia.

Kilde

Filadelfia