23.06.2020

Her er Danmarks nye epilepsi-professor

Hvad er genetikkens betydning for epilepsi? Det spørgsmål skal Danmarks nye professor i epilepsi og genetik, Rikke Steensbjerre Møller, forske i

 

Cand.scient., ph.d. Rikke Steensbjerre Møller er udnævnt til professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, og Epilepsihospitalet, hvor hun skal fokusere på forskning i genetikkens betydning for epilepsi, fortæller Filadelfia på deres hjemmeside.

Den ny professor er uddannet cand.scient. i biomedicin fra Syddansk Universitet (2003) og gennemførte fra 2004-2008 sit ph.d.-forløb i medicinsk genetik ved Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, Københavns Universitet.

Dyrker håndbold og skiløb

Ph.d.-projektet, der omhandlede genetiske årsager til strukturelle hjernemisdannelser ved patienter med epilepsi, blev udført i samarbejde med Epilepsihospitalet, Filadelfia, hvor Rikke Steensbjerre Møller har været ansat siden.

Rikke Steensbjerre Møller er leder af Afsnit for Epilepsigenetik og Personlig Medicin ved Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund, hvor hun diagnosticerer og rådgiver patienter og familier med genetiske epilepsier og tilstødende neurologiske lidelser.

Privat bor hun i Bellinge syd for Odense med sin mand, og deres to piger. Fritiden bruger hun på familie, venner, håndbold og skiløb, skriver Filadelfia.

Kilde

Filadelfia

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev