Lars Hageman Pinborg udnævnt til professor i epilepsi

Lars Hageman Pinborg er ny professor i neurologi med fokus på epilepsi ved Københavns Universitet og Rigshospitalet.

Lars Hageman Pinborg er ny professor i neurologi ved Københavns Universitets og Rigshospitalet. Foto: Privat.

– Jeg vil gerne ændre den måde, vi tænker om epilepsi på. Både som fagfolk, men også som patienter og pårørende. Typisk er fokus på selve anfaldene, men for patienterne fylder kognitive og psykiske følgevirkninger ofte lige så meget eller mere i dagligdagen, udtaler Lars Hageman Pinborg.

Han peger på, at mange patienter slås med depression, angst, problemer med hukommelsen eller hverdagsopgaver.

– Når patienterne får at vide, at det hænger sammen med de forandringer, epilepsi forårsager i hjernen, og at vi kan hjælpe dem med det, bliver de helt lettede, siger Lars Hageman Pinborg.

For Lars Hageman Pinborg er målet med professoratet at bidrage til en bedre forståelse af sygdommens forløb for den enkelte patient. Spørger man ham, er det nemlig dér nøglen til en bedre behandling af epilepsi og forebyggelse mod følgevirkninger skal findes.

– Vi ved ikke nok om, hvordan epilepsi udvikler sig, og hvorfor det er så forskelligt fra menneske til menneske. Vi kan ikke på forhånd sige, hvilken medicin der virker bedst og hvem, der er i størst risiko for at udvikle hvilke følgevirkninger af epilepsien, siger han.

Der er reception på Epilepsiklinikken på Rigshospitalet fredag den 8. september klokken 14:30-15:30.

Kilde

Rigshospitalet

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev