Podcast om mental udtrætning

Mange mennesker med epilepsi oplever perioder i livet, hvor omverdenen virker uoverskuelig, og hvor man ikke har energi til det, som vi gerne vil. Det problem har to psykologer lavet en podcast om

I et afsnit af podcastserien ”Indsigt med Cleoh” har psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard en samtale med psykolog Margrethe Rhiger en samtale om nedsat udholdenhed. Et fænomen, der i epilepsisammenhæng ofte kaldes udtrætning og er et problem, som mange med epilepsi sikkert vil nikke genkendende til.

Margrethe Rhiger har i mange år arbejdet med mennesker i krise og mennesker med senfølger efter forskellige former for hjerneskade. I dette afsnit af podcasten fortæller hun om nedsat udholdenhed. Der er en slags usynligt handicap, der er er en hyppig følge af eksempelvis hjernerystelse, stress, depression og blødninger eller blodpropper i hjernen, står der i introduktionen til afsnittet.

Margrethe Rhiger har selv haft alvorlig sygdom og nedsat udholdenhed tæt inde på livet, og i podcasten fortæller hun om, hvordan det er at være pårørende, og hvordan det kan påvirke dagligdagen, når en person i familien har nedsat udholdenhed.

”Indsigt med Cleoh” er en podcast, der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. I serien inviterer Cleoh Søndergaard sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling.

Kilde

Cleoh Søndergaard og Speaker.com

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev