12.09.2010

Præmieret for epilepsiprojekt

To unge fra Fredericia Gymnasiums undersøgelse af fire forskellige stoffers evne til at modvirke epilepsi sikrede dem en præmie ved en konkurrence for talentfulde unge forskere i Kina. De to nybagte studenter, Aleta Miechels Pedersen og Mikkel Stoklund, modtog en præmie for ekstraordinær høj kvalitet i Guangzhou i Kina.

Inden turen til Kina deltog de i konkurrencen Unge Forskere i Danmark. Her fik Pedersen og Stoklund overrakt en rejsepræmie til Kina af HKH Prins Joakim, som er protektor for den danske konkurrence.

I deres projekt, "Epilepsi og den medicinske behandling – Forsøg med inhibering af GABA-transportører", har de været helt nede på molekyle-niveau for at undersøge, hvordan epilepsimedicin virker, og hvad der skal til for at gøre den bedre. Forsøgene har de udført på Københavns Universitet, hvor de fik lov at arbejde med nerveceller sammen med en forsker fra Det farmaceutiske Fakultet.

Mikkel Stoklund siger om sine fremtidsplaner: ”Jeg kunne vildt godt tænke mig at arbejde med forskning, f.eks. hos Novozymes. Og der er jo også klart potentiale ude i DanmarkC for at tiltrække den slags virksomheder til Fredericia”. Mikkel ønsker at uddanne sig til farmaceut. Aleta Miechels Pedersen overvejer at læse molekylærbiologi.

Præmieoverrækkelsen foregik i august ved den kinesiske konkurrence for talentfulde unge forskere, CASTIC, som Danmark deltager i hvert år.
 
(Kilde: Asien Nøglen og Undervisningsministeriet)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev