14.03.2013

Test roser Epi-Care free

Det armbåndsur-lignende epilepsialarm, Epi-Care free, er blevet klinisk testet med flotte resultater. I gennemsnit registrerede den 90 % af anfaldene hos forsøgspersonerne og omfanget af falske alarmer var i gennemsnit 0,2 % om dagen.
70 personer med risiko for generaliserede tonisk/kloniske krampeanfald bar alarmen i gennemsnit 66 timer. Personerne var ikke sengeliggende, men blev tvært imod opfordret til at bevæge sig så meget rundt som muligt. Testen blev gennemført på Epilepsihospitalet, Rigshospitalet og Epilepsicenter Bethel i Bielefeld, Tyskland. Resultatet er nu publiceret i fagtidsskriftet Epilepsia. Konklusionen er, at alarmen med stor sikkerhed fanger generaliserede tonisk/kloniske anfald under søvn og i vågne timer.
Brugeren af Epi-Care free, bærer sensoren i et armbånd omkring et håndled. Sensoren sender løbende måledata til et bordapparat. Når der opstår epileptiske bevægelser, genkender alarmen disse og igangsætter et kald til pårørende eller plejepersonale. Rækkevidden fra sensoren til bordapparatet er ca. 20 meter. På producenten Danish Cares hjemmeside kan man se mere om alarmen (Kilde: Danish Care og Epilepsia)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev