25.09.2019

TV-lægen følger en piges epilepsioperation

Den 3. oktober kan du på DR1 følge Olivia, der skal opereres for epilepsi og frygter for resultatet

 

I DR-programmet TV-lægen på torsdag den 3. oktober kl. 21.00 følger Peter Qvortrup Geisling den unge pige Olivia, som står overfor en operation, der kan ændre hendes liv for altid.

Hun er hårdt ramt af epilepsi, der er en bremseklods for hendes ungdomsliv, og præger hele familien.

Nu skal hun have en operation i hjernen, der kan gøre hende rask og give hende friheden til at leve sit liv, ligesom hun vil. Men der er også risiko for, at operationen ikke virker – og tværtimod koster Olivia evnen til noget af det, der er allervigtigst for hende – at spille klaver.

”Det er vigtigt at fortælle Olivias historie, fordi der er fortalt for lidt om epilepsi,” siger Peter Qvortrup Geisling til Propatienter.dk.

I udsendelsen vil han følge Olivia og lægerne helt ind i operationsstuen, fortæller han Propatienter.dk: “Når vi vælger at gå med helt ind på operationsstuen, så handler det ikke om at skabe drama, men blot om at vise fakta. Nogen kan lide det, og andre kan ikke lide det, men så er spøgelserne ikke så store. Jeg ønsker at have fokus på det sundhedsfaglige og vise respekt for de mennesker, vi har fået lov til at følge.”

Kilde

DR og Propatienter.dk

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev