25.11.2019

TV-vært vil vise sit anfald på tv

Norsk tv-vært fik epilepsianfald under optagelserne. Anfaldet skal vises på tv og øge folks kendskab til epilepsi, mener han

 

Den norske tv-vært Mats Sollid var sammen med tv-kollegaen Due Bergseth i gang med at lave optagelser til et opstartsprogram om de paralympiske lege, da han fik et epileptisk anfald i en bil på vej til et arrangement.

Tv-værten, der har vundet priser for sin dækning af de paralympiske lege, vil gerne have, at anfaldet bliver brugt i udsendelsen, så folk kan se, at han har epilepsi.

Da han efter anfaldet sad med hænderne for ørene for at skærme sig fra lyden af sine egne skrig og så optagelserne med anfaldet sammen med sin tv-makker, synes han, det var både væmmeligt og rart:

”Jeg synes, det er rart og lidt ækelt. Jeg har jo aldrig set det før, men når jeg ser det, får jeg en god følelse i kroppen, men jeg må indrømme, at jeg ikke kan lide det særlig godt. Men trods alt, tænker jeg, at jeg er en ’fighter’, og jeg synes, det er vigtigt, at folk derude kender til folks epilepsi og ved, at jeg har det. Hvis jeg skulle få det ude på gaden eller sådan noget, tænker jeg, at folk så ved, at jeg har epilepsi”, siger han til det norske medie VG.

Mats Sollid er født i Colombia, udviklingshandicappet, har ADHD og epilepsi. Hans mor var afhængig af alkohol og piller, og Sollids handicap skyldes fosterskader.

Sammen med Due Bergseth har han tidligere dækket de paralympiske lege – også kendt som handicap OL. Lige nu er duoen i gang med at lave en række opstartsprogrammer til de kommende lege, hvor man følger nogle af legenes norske deltagere.

Se Mats Sollid, da han og makkeren ser optagelserne med Sollids anfald

Kilde

VG

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev