07.12.2011

3D-tv giver ikke anfald

En mindre tysk-australsk undersøgelse tyder som forventet på, at 3D-tv ikke øger risikoen for anfald hos børn med epilepsi.
Forskerteamet overvågede 100 børn med epilepsi eller risiko for epilepsi. Børnene var i gennemsnit 12 år gamle, og de sad med udstyr på og så 3D-tv i 15 minutter. Et af børnene fik et anfald under testen. Det var et barn, der I gennemsnit fik fire anfald om dagen.
Til gengæld oplevede hvert femte barn ubehageligheder som kvalme, hovedpine eller kvalme. Men det er ubehagligheder der ret udbredte blandt alle, der ser af 3D tv. Enkelte undersøgelser har angivet, at så mange som hver tredje seer oplever ubehageligheder i forbindelse med 3D-tv.
På film har 3D været kendt siden 1950. Teknologien har taget nogle tigerspring de seneste år. Og nu er 3D på vej ind i hjemmene med 3D tv.
Nogle af fjernsyns-firmaerne, bl.a. Samsung, advarer i forbindelse med deres 3D tv om øget risiko for anfald hos personer med epilepsi. Det skyldes den almene frygt for fotosensitiv epilepsi, hvor flimrende billeder eller lys kan fremprovokere anfald.
Men forskerteamet maner til ro og konkluderer sammen med andre neurologer, at hvis man får epilepsianfald af at se tv, så skyldes det noget i udsendelsen og ikke tv-teknologien. Og i den forbindelse er 3D-tv ikke farligere end traditionelle fjernsyn.
 
(Kilde: healthday.com)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev