24.09.2010

Diæt mod svær absenceepilepsi

(September, 2010)
Man har længe vidst, at de fedtrige diæter, den klassiske ketogene diæt og den modererede Atkins diæt, kan være gode behandlingsalternativer ved en række epilepsiformer, det ellers er svært at behandle. Nu mener forskere, at diæterne også er en effektiv behandlingsform ved de svært behandlelige tilfælde af absence-epilepsi, hvor medicin ikke har givet det ønskede resultat.

Forskere har fulgt 21 patienter med svær behandlelig børne- eller juvenil absence-epilepsi, der blev behandlet ved John Hopkins Children’s Center i Baltimore, USA.

Patienterne i undersøgelsen var børn, der typisk havde fået deres første anfald, da de var fire og et halvt år gamle, og som typisk startede på diæten, da de var seks år.

Forskerne gennemgik også 17 publicerede undersøgelser af absenceepilepsi behandlet med diæt. I forhold til litteraturens i alt 133 resultater var der hos John Hopkins-patienter lidt flere, der fik en anfaldsreduktion på over 50-82 % i forhold til 69 %, men færre blev anfaldsfri – 19 % i forhold til 34 %.

”Vores centers iagttagelser ser ud til at være lige som dem, der har været publiceret inden for de seneste 87 år, selv om nogle af tilfældene i litteraturen ikke var klassiske børne eller juvenil absence-epilepsi,” pointerer seniorforsker Eric Kossoff, MD og hans kolleger.

(Kilde: Videnscenter om Epilepsis nyhedsovervågning)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev