11.01.2013

Dødsfald kræves undersøgt

"Mine tanker går først og fremmest til de pårørende," siger Dansk Epilepsiforenings landsformand, Lone Nørager Kristensen, som en kommentar til dødsfaldet natten til torsdag på Nykøbing Falster Sygehus, hvor en person med epilepsi døde i politiets varetægt.
”Vi kender kun sagen fra medierne, men jeg synes det er afgørende, at der kommer en meget grundig undersøgelse af sagen, som vi vil følge tæt, hvor hver sten i dette ulykkelige forløb må vendes.  Og det må simpelthen sikres, at man gør alt hvad der er menneskelig muligt for at undgå lignende situationer fremover,” understreger Lone Nørager Kristensen.
Sagen handler om en 36-årig mand, der natten til torsdag døde i politiets varetægt.  Ifølge medierne blev politiet tilkaldt til Nykøbing Falster sygehus, fordi den 36-årige mand angiveligt opførte sig voldsomt. Da den 36-årige ifølge pressen ikke ønskede at følge frivilligt med betjentene ud til patruljevognen, blev han lagt på en båre. Det var på den, betjentene opdagede, at manden var livløs og forsøgte genoplivning. Ekstra Bladet citerer Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) og sektorchefen for social- og sundhedsområdet i Lolland Kommune for, at den 36-årige mand var indlagt på sygehuset på grund af et epileptisk anfald. Det er indtil videre uvist, hvad den præcise årsag til dødsfaldet er.
(Kilde. Dansk Epilepsiforening og EkstraBladet.dk)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev