08.02.2021

En psykolog og en mor laver podcast om epilepsi

Ramt.nu hedder en podcastserie, hvor socialrådgiver Malene Fjeldbonde og psykolog Louise Skriver Jønsson taler om livet, hverdagen og de mange udfordringer, der følger med, når man har et barn med svær epilepsi

 

Socialrådgiver Malene Fjeldbonde og psykolog Louise Skriver Jønsson har lavet en kanal med podcast med navnet Ramt.nu. Her fokuserer de på de psykiske belastninger, forældre til børn med handicaps eller en alvorlig sygdom kan have.

Ud over at være socialrådgiver, så er er Malene Fjedbonde også mor til barn med Dravet Syndrom, og i udsendelserne trækker hun både på sin faglige viden og sine egne erfaringer fra hverdagen med et barn med en svær epilepsi.

Det seneste afsnit handler om Corona. I familier med børn eller unge med alvorlige sygdomme eller handicaps kan Corona have betydet, at de nærmeste har oplevet en større grad af bekymringer, agtpågivenhed og stress. Men måske er der også gode ting, som følger med en tid med Corona.

Ind til videre har de lavet 6 udsendelser, hvor de bl.a. er kommet omkring emner som hverdagen, egenomsorg, svære følelser samt udvidet forældreskab. I flere af udsendelserne har de besøg i studiet. For eksempel har de haft besøg af filminstruktør og forfatter Anne-Grethe Bjarup Riis.

Omkring 1000 har lyttet med, når de to sætter sig til mikrofonerne. Og du kan finde podcastudsendelserne på hjemmesiden Ramt.nu og på tjenester som for eksempel Podimo.

Kilde

Ramt.nu og Filadelfia og Podimo

 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev