18.06.2012

Epilepsi-lejr bedre end Frankrig

To af Dansk epilepsiforenings mest populære og traditionsrige aktiviteter er foreningens familielejr og ungdomslejren.
Familielejren trækker familier med børn i alle aldre, der har epilepsi. Mens Ungdomslejren er for unge med epilepsi mellem 18 og 35 år.
Familielejrens popularitet hos både forældre og børn har vist sig i de udtalelser og fortællinger folk er kommet hjem med.
"Mor, her er der ikke nogen, der siger, at jeg er mærkelig!" Sådan sagde Tobias Christensen til sin mor, Tine Christensen, da han som 10-årig deltog i sin første familielejr.
En anden familie, Steen og Charlotte Thorsen, ville et år prøve noget andet end familiesommerlejren og tog børnene med til Frankrig: "Det var en dejlig ferie, men ungerne protesterede alligevel, for de ville hellere have været på epilepsilejr! Det var ligesom, der manglede noget!," fortalte Charlotte Thorsen senere.
Ungdomslejren er en lige så stor succes hos deltagerne.
Efter sin første tur på Dansk Epilepsiforenings ungdomslejr fortalte Siri Sæderup til bladet Epilepsi, at hun i fem år havde afvist morens forslag, om at hun skulle tage med på foreningens ungdomslejr: ”Jeg var lige så stædig og sagde, at det sikkert kun var for "meget svært handicappede". En måde, hvor de kunne bruge nogle dage sammen med andre i samme slags kørestol.”
Da Siri langt om længe fik taget mod til sig, viste lejren hende noget helt andet. Det var ikke et sted hvor unge sad og rugede over deres epilepsi, men et sted hvor man både kunne snakke seriøst og bare pjatte: ”Alle mine fordomme og mine bange anelser blev skudt i sænk i løbet af få minutter,” fortalte Siri Sæderup til Epilepsi og mindedes en sommer med masser af aktiviteter og nye venner:
”Efter at være kommet hjem sidder jeg med en lidt tom følelse. Jeg savner alle de glade mennesker, der var ligeglade med regn og alligevel lavede bål og snobrød. At vide, jeg kun var få meter fra at blive tævet i et eller andet spil, hvis jeg ville ydmyges lidt. At der hele tiden, uanset hvor kedelig og lille jeg følte mig, var nogle, der smilede og ville være sammen med mig,” fortalte hun til Epilepsi. Læs mere om Familiesommerlejren der i år afholdes fra 15.-21. juli i Skovgården i Middelfart. Læs mere om Ungdomslejren, der i afholdes fra 22.-27. juli i Kjelsølejren i Ans (Kilde: Dansk Epilepsiforening og bladet Epilepsi)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev