23.03.2015

”Fedt-caféen” er åbnet

”Afdeling for børn med epilepsi” på Filadelfia har fået bygget et nyt og lækkert keto-køkken til forældre og børn, som skal starte i ketogen diætbehandling.
Keto-køkkenet har fået navnet ”Fedt-caféen” pga. det høje indhold af fedt i diætmaden.
Det nye køkken efterlever en række lovkrav. Derudover er det indrettet, så det har fået en mere hjemlig atmosfære i forhold til det tidligere køkken. Der er også kommet mere plads, så to diætfamilier kan være der samtidig uden at forstyrre hinanden. Samtidig er der nu god mulighed for en hyggelig spisesituation sammen med barnet i keto-køkkenet
Køkkenet har selvfølgelig det udstyr, der er nødvendig for at tilberede ketogen diætmad, der kræver en nøje afvejning af maden på præcise diætvægte – og intet må gå til spilde under tilberedning af diætmaden.
Personalet på Filadelfia er utrolig glade for køkkenet, fortæller Epilepsihospitalet. Fedt-Caféen sikrer den ro og de gode omgivelser, som skal til for at sikre en god læring af forældrene til børn, der skal starte på behandling med ketogen diæt. Disse børn, med svær behandlelig epilepsi, indlægges på afdelingen i fem døgn sammen med deres forældre for at starte diætbehandlingen. Læs mere om ketogen diæt I vores onlinebutik kan du hente den gratis pjece ”Diætbehandling ved epilepsi”. Reportage fra H.K.H. Prinsesse Maries besøg på Epilepsihospitalet Filadelfia (Kilde: Epilepsihospitalet Filadelfia)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev