25.06.2012

Første pille hjælper 50 %

Af alle der diagnosticeres med epilepsi, bliver 50 % anfaldsfrie allerede ved det første præparat, behandlerne giver dem. Yderligere 13 % bliver anfaldsfrie efter andet præparat. Og det tredje præparat hjælper 4 %.
33 % af alle, der får epilepsi, kan ikke gøres anfaldsfrie med medicin, og efter to præparater bør man efterprøve diagnosen og undersøge mulighederne for en anden behandling. Det er den kontante konklusion af en stor skotsk undersøgelse, der i 26 år har fulgt 1.098 patienter i alderen 9-91 år.
Deltagerne blev betragtet som ”anfaldsfri”, hvis de i et år med samme behandling ikke fik anfald.
Undersøgelsen så også på hvor lang tid det tager at gøre en patient anfaldsfri: 37 % blev anfaldsfrie inden for de første seks måneder af behandlingen. Hos 22 % tog det længere tid. Hos dem der ikke blev anfaldsfri havde 16 % svingende perioder uden anfald og med tilbagefald, og 25 % var aldrig anfaldsfrie i et år.
Undersøgelsens forfatter Patrick Kwan, MD, ph.d., med University of Melbourne i Australien udtaler: "En person, der ikke reagerer godt på to forløb med epilepsimedicinsk behandling bør sendes til videre undersøgelser af vedkommendes epilepsidiagnose og til en vurdering af, om det næste skridt med fordel kunne være en operation."
(Kilde: Epilepsy Foundation)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev