28.06.2012

Rapport blåstempler Filadelfia

Der er ikke længere tvivl om Epilepsihospitalets Filadelfias eksistensberettigelse som specialhospital, ligesom der forsat er behov for, at hospitalet tager sig af de patienter, som de fem regioner ikke har et tilstrækkeligt behandlingstilbud til.

Rapporterne siger også, at de enkelte regioner bør lave skriftlige retningslinjer for, hvornår en patient skal henvises til Filadelfia.

Endelig sikrer rapporterne et fornyet samarbejde mellem Filadelfia og Region Sjælland, der skal forhandle budget med Filadelfia på vegne af alle fem regioner. Man kan finde rapporterne under Dokumentation på tema-siderne om Epilepsihospitalet Filadelfia

I efteråret 2011 blev der skabt usikkerhed om fremtiden for hospitalets specialiserede behandlingstilbud, og tusinder af patienter løb sammen med Dansk Epilepsiforening storm på politikerne og Region Sjælland. Det førte til, at Enhedslisten i Finansloven fik sikret penge til hospitalets midlertidige overlevelse. Samtidig blev der nedsat to arbejdsgrupper, der skulle se på hospitalets fremtidige arbejdsopgaver. Det er deres rapport, der nu præsenteres.

Jens-Otto Skovgaard Jeppesen, der tiltrådte som ny direktør for hospitalet den 1. december 2011 glæder sig over, at der at skabt ro om hospitalets og dets 300 ansattes fremtid.

Dansk Epilepsiforening glæder sig på vegne af de mange patienter, der kan få specialbehandling på Epilepsihospitalet. Men minder om, at roen om Filadelfia ikke løser alle problemerne for den tredjedel af epilepsipatienterne i Danmark, som det nuværende behandlingssystem ikke kan gøre anfaldsfrie. Der mangler grundlæggende nogle nationale retningslinjer for, hvornår og hvordan og hvorfor en patient skal henvises opad i behandlingssystemet.

(P4 Sjælland og Dansk Epilepsiforening)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev