Institut for Menneskerettigheder sætter med en ny film fokus på de vanskeligheder, handicappede kan have på nettet. Men ifølge Socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, fokuserer den for meget på problemer.
Filmen er lavet af Institut for Menneskerettigheder havde i samarbejde med it-firmaet Siteimprove. I filmen fortæller fem personer med forskellige slags handicap om deres problemer med hjemmesider, og hvordan de selv håndterer det at bruge hjemmesider. Der efter følger man dem, mens de prøver at skifte adresse ved hjælp af borger.dk. Det har de ret svært ved.
Du kan se filmen, der varer ca. 15 minutter, her
Socialdemokratiets IT-ordfører, Trine Bramsen, synes filmen har en dårlig vinkel: ”Først og fremmest er det ærgerligt, at man bruger energi på at pege på problemerne med digitalisering i stedet for mulighederne. Jeg hører fra rigtig mange handicaporganisationer, at de er rigtig begejstrede for digitaliseringen. Man kan jo godt starte med at skræmme folk, og det synes jeg, Institut for Menneskerettigheder gør med den her kampagne,« siger hun til netavisen Version2.
Hun peger på, at handicappede borgere tit kan gebærde sig bedre på nettet end ude i den fysiske virkelighed. Hvis man er blind, er det svært at se, hvilke felter man skal skrive i på et stykke papir.
En stor del af modstanden imod digitaliseringen stammer ifølge Trine Bramsen fra misforståelser. Folk skal nemlig ikke tvinges på nettet, hvis de ikke er i stand til det. Parolen fra Digitaliseringsstyrelsen er, at de, der er i stand til at betjene sig selv på nettet, skal gøre det. Men det betyder ikke, at man bliver glemt.
”Dem, der ikke kan bruge det, får den service, de er vant til. De bliver ikke glemt, den garanti giver vi dem,” siger Trine Bramsen til Version2.
(Kilde: Version2)