09.07.2013

Hvad kan Epilepsihospitalet?

Når et behandlingssted fx fortæller patienter, Regionerne, politikerne eller andre, at de kan behandle epilepsipatienter, som efter flere års medicinsk behandling stadig har anfald og bivirkninger, hvad er det så behandlingsstedet konkret kan tilbyde? Eller hvad kan de konkret tilbyde, når de siger, at de kan yde specialiseret rehabilitering af epilepsipatienter?
 
Det har Epilepsihospitalet nu svaret på i det ”Ydelseskatalog 2013”, som Filadelfia har udgivet.
 
Filadelfias ”Ydelseskatalog 2013” beskriver bl.a. 23 forskellige behandlingsforløb. Så kan patienter se, hvad de kan forvente, hvis de bliver behandlet på Epilepsihospitalet. Og regionerne kan se, hvad behandlingerne koster, og hvad de får for pengene, når patienter henvises til Epilepsihospitalet.

Filadelfia er en paraplyorganisation for en række institutioner, hvor Epilepsihospitalet er den største. Ydelseskataloget præsenterer også tilbuddene på Filadelfias andre institutioner så som Børneskolen, Specialrådgivningen og de forskellige bo- og dagtilbud. Ligesom man kan læse om Filadelfias historie, baggrund og visioner for fremtiden.

”Det er et godt initiativ som tjener til efterfølgelse,” siger Dansk Epilepsiforenings landsformand, Lone Nørager Kristensen, om Filadelfias katalog: ”Vi så gerne at alle behandlingssteder præsenterede, hvad deres behandlingstilbud rummer. Det ville gøre det mere gennemskueligt, hvad der findes af behandlingstilbud i Danmark, og hvor de findes. Og det ville gøre det nemmere at være både patient, embedsmand i regionerne og sundhedspolitiker.”

”Vi tager rundt og besøger behandlingsstederne i Danmark og hører, hvad de laver de forskellige steder, og fortæller om Epilepsiforeningen. Og det er altid en positiv oplevelse. Vi er  altid optaget af  de muligheder og den kvalitet der ligger i de forskellige tilbud  og vil selvfølgelig fortsat følge  udviklingen af tilbud, ikke bare på Epilepsihospitalet med i hele landet."
 
"Vi håber ydelseskataloget vil være med til at højne livskvaliteten for  alle de mennesker med epilepsi og deres pårørende, hvor et tilbud på et højt specialiseret behandlingssted i den grad kan gøre en positiv forskel”.

Man kan hente ”Filadelfias Ydelseskatalog 2013” som pdf her

(Kilde: Dansk Epilepsiforening)
 
 
 

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev