07.02.2012

Komorbiditet mere udbredt

Andelen af amerikanske børn med epilepsianfald har tilstedeværelse af en eller flere andre lidelser ved siden af epilepsien – det der hedder komorbiditet – er mere udbredt, end man tidligere har troet. Det viser en ny stor amerikansk undersøgelse.
 
Forskerne analyserede tal fra den landsdækkende undersøgelse af børns sundhed fra 2007 og registrerede, at der blandt amerikanske børn med epilepsi synes at være en større forekomst af komorbiditet i forhold til mental sundhed, udviklingsforstyrrelser og indlæringsvanskeligheder, end tidligere undersøgelser har vist.
 
Ifølge forfatterne til undersøgelsen peger det på, at der er behov for en mere struktureret opsporing af komorbiditet hos børn med epilepsi og en mere proaktiv indsats i forhold til forebyggelse.
 
Tidligere undersøgelsen rapporterede, at 35 % af børnene med ukontrollabel epilepsi også var tilbage i udvikling. I den nye undersøgelse var der 50 % forekomst af forsinket udvikling, og 56 % forekomst af indlæringsvanskeligheder hos børn med ukontrollabel epilepsi eller beslægtet lidelse.
 
I tabellerne over typer af komorbiditet er der fx problem med syn og/eller hørelse hos 22 % af børn med anfald mod 2 % af børn uden anfald. 43 % af børnene med epilepsi havde allergi mod 26 % hos andre. 51 % af børnene med anfald var mentalt tilbage i udvikling mod 3 % hos andre. 23 % af børnene med anfald havde ADHD mod 6 % hos andre. Der er ingen nærmere opgørelse over, hvilke former for syns- og høreproblemer, allergi osv., der er tale om.
 (Kilde: Medscape Nurses)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev