17.03.2014

Medicin tilbagekaldes

Delepsine 300 mg suppositorier tilbagekaldes, og  Delepsine 100 mg enterotabletter forventes at komme i restordre i løbet af de næste par uger. I forvejen er Delepsine 300 mg og 500 mg enterotabletter i øjeblikket i restordre.
Patienter der får et af de berørte præparater bør tage kontakt til sin læge i forhold til, hvordan man skal forholde sig i den enkelte situation.
”Samtlige batches af Delepsine 300 mg suppositorier tilbagekaldes fra danske apoteker og som følge heraf vil produktet ikke være tilgængeligt på markedet. Et brev vedrørende tilbagekaldelsen er distribueret til apotekerne i denne uge. Sundhedsstyrelsen er informeret om tilbagekaldelsen.” Det oplyser medicinalfirmaet Orion Pharma i et brev. De skriver endvidere:
”I forbindelse med holdbarhedskontrol af Delepsine 300 mg suppositorier har vi desværre fundet en afvigelse i henfaldstiden for de batches, der er tilgængelige på markedet i dag.
Eftersom vi skal udføre yderligere undersøgelser af produktet, for at kunne starte produktionen igen, er det desværre ikke klart, hvornår produktet bliver lagerført igen.
Der findes ingen alternative suppositorier på det danske marked.
Nogle af de patienter, der har anvendt produktet, har muligvis ikke opnået den fulde virkning på grund af den forlængede henfaldstid.
Patienterne skal konsultere deres læge for at få en vurdering af hvilket lægemiddel, der bedst erstatter, deres nuværende behandling.
Som tidligere informeret er Delepsine 300 mg og 500 mg enterotabletter desværre i øjeblikket i restordre og vi forventer at 100 mg enterotabletter vil blive restnoteret i løbet af de næste par uger. Årsagen til forsyningsproblemerne er, at fremstilleren af hjælpestoffet calciumsilicat har indstillet produktionen. Nye fremstillere er ved at blive vurderet.”
Disse lægemidler af Delepsine kan man stadig få:
Delepsine depottablet 300 mg
Delepsine depottablet 500 mg
Delepsine orale dråber, opløsning 200 mg/ml
Delepsine oral opløsning 60 mg/ml
(Kilde: Orion Pharma)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev