14.06.2011

MEP-støtte til epilepsierklæring

Dansk Epilepsiforening støtter aktivt op om IBE’s (International Bureau of Epilepsy) forsøg på at få EU parlamentet til at vedtage en erklæring om epilepsi. Derfor har Dansk Epilepsiforening henvendt sig til Danmarks 13 medlemmer af parlamentet.
Erklæringen går kort fortalt ud på bl.a. at fremme forskning og innovation inden for forebyggelse og behandling af epilepsi og at prioritere epilepsi, som en alvorlig sygdom, der er en stor belastning for hele Europa.
Foreløbig har Dan Jørgensen (S), Bendt Bendtsen (K), Ole Christensen (S), Søren Søndergaard (Ø) og Britta Thomsen (S) skrevet under.
I sin henvendelse til de danske parlamentsmedlemmer skriver Dansk Epilepsiforening: “Vi mener, at Europa Parlamentet kan spille en væsentlig rolle i at reducere epilepsiens byrder for såvel den individuelle borger som for samfundet som helhed.”
Til bladet Epilepsi har Dan Jørgensen (S) tidligere udtalt sig i samme retning: “Som europæiske politikere skal vi ud at vise epilepsi-patienterne og deres familier, at vi kan og er villige til at gøre mere,” udtalte Dan Jørgensen, der har haft et familiemedlem med epilepsi. I interviewet pegede han bl.a. på det store behov for oplysning og forskning på europæisk plan.
Christel Schaldemose (S) og Jens Rohde (V) har også lovet at skrive under.
Christel Schaldemose udtaler: "Det er bestemt noget jeg gerne støtter. Min søster havde epilesi. Det satte sit præg på vores familie. Kan jeg hjælpe ved at skrive under, er det da det mindste jeg kan gøre."
Den skriftlige europæiske parlaments-erklæring om epilepsi er fremlagt af Gay Mitchell, Nirj Deva, Marian Harkin, Peter Skinner og Angelika Werthmann. Og senest 15. september skal mindst 369 af parlamentets 736 medlemmer have skrevet under. Her kan du se erklæringen. (Kilde Dansk Epilepsiforening, IBE og Epilepsi nr. 1 2007)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev