07.08.2013

Miss Polen i kørestol

Olga Fijalkowska blev søndag 4. august kronet som ‘Miss Polen 2013 i kørestol’ i finale foran ni andre polske skønheder i kørestol.

Ideen med konkurrencen er at sætte fokus på, at handicappede kvinder også er skønheder, mødre, studerende eller udearbejdende som alle andre kvinder. Det er en polsk NGO der står bag konkurrencen, efter forbillede fra lignende events i USA, Rusland og flere steder i Europa.

Konkurrencen om titlen som Miss Polen i kørestol, indehold alle elementerne fra de traditionelle Miss-konkurrencer med poseringer, tårer og small-talk – dog blev deltagerne skånet for at vise sig frem i bikini.

Prisen blev overrakt af statsminister Donald Tusk. Han sagde blandt andet, at dommerne havde en umulig opgave ved at skulle vælge én ud af de ti deltagere i finalen:
 
"Mine damer og herrer, jeg tror, det har været et svært valg for alle. Jeg havde lejligheden til at se alle skønhederne i finalen, og høre deres livshistorier. Jeg indså med det samme, at det var umuligt at vælge mellem dem, de fortjener alle prisen – alle er vindere, sagde Donald Tusk ved kåringen."
 
(Kilde: Polennu.dk)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev