01.06.2015

Nadia Stein om sin epilepsi

I den seneste udsendelse af programmet ”Mig og Monica” på DR’s P4 kunne man høre en åbenhjertig Nadia Stein fortælle, hvordan epilepsi satte hendes sangkarriere på pause i begyndelsen af 90’erne.
Nadia Stein var dengang forsanger i 80’er-bandet NEWS, hvor hun havde overtaget mikrofonen efter Søs Fenger. I dag er Nadia tilbage og optræder med ”Nadia Stein synger NEWs” med både tidligere og nye hits.
I starten af 90’erne pådrog Nadia sig en hjernebetændelse under en rejse til Indien. I forbindelse med bortoperationen af den, fik hun epilepsi, fortæller hun i programmet.
I det ca. 15 minutter lange indlæg fortæller hun, hvordan epilepsien holdt hende væk fra scenen. Der skete heldigvis aldrig noget, men hun fik det ubehageligt på grund af lysene og farverne.
For to år siden blevet hun i forbindelse med sin behandling på Epilepsihospitalet Filadelfia opereret for sin epilepsi – og med succes: ”De har helbredt mig. Så jeg er blevet født igen,” fortæller hun i programmet.
”Så vidste jeg, at nu skulle jeg samle nogle af mine gamle venner og komme ud med det talent, jeg ved jeg har.”
Epilepsien gav hende både problemer med hukommelsen og lysten til at synge. I dage kan hun huske sine hits med NEWS, men oplevelserne fra de dage er væk. I flere år var sangstemmen også væk, fortæller hun i programmet:
”Jeg tror sygdommen holdt min mund lukket,” fortæller sangerinden, der inden hun fik epilepsi var den type, der elskede at synge i badeværelset og alle andre steder: ”Men nu kom der ikke noget ordentligt ud.”
På spørgsmålet, om det ikke er en ordentlig slag for en sangerinde, svarer Nadia: ”Det kan også være en gave. For det har gjort mig endnu bedre.”
Hør radioprogrammet ”Mig og Monica” fra 30. maj her. Interviewet med Nadia Stein starter ca. 9 minutter inde i programmet
At Nadia Stein stadig er tilbage i god form kan man fx forsikre sig om i denne YouTube-film, hvor hun synger nummeret ”1.000 kys” ved en koncert i Viften i september 2014.
(Kilde: Mig og Monica 30. maj, 2015)

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om epilepsi, forskning, debat og informationer om foreningen.

Tilmeld vores nyhedsbrev